Vorige week was het eindelijk was minder warm weer; tijd voor een cultureel uitje! Zo klinkt een museum tenminste; het is toch wat anders dan een dagje pretpark zo op het eerste gezicht. De jongens stonden dan ook niet te springen toen ik zei dat wij naar een museum gingen, maar wat denk je? Ze vonden het geweldig! Lees je mee?

Maritiem Museum

Het Maritiem Museum ligt midden in het centrum en eigenlijk ben ik er ook al heel vaak langs gereden. We reden er dan ook makkelijk heen en parkeerden in de garage. Ik had ook met de metro kunnen gaan, maar de auto vind ik toch net wat fijner. We moesten nog een stukje lopen, maar daarna kon het feest beginnen!

De Offshore Experience

Wij begonnen bij de offshore experience, waar je naar een ‘echt’ platform gaat. Het intro filmpje maak het best spannend; want de jongens hadden even echt het gevoel dat ze naar een eiland gingen en al die spannende dingen mee zouden maken. “Gelukkig” was het niet zo en op het boorplatform kon je allemaal spellen doen. Het was wel net echt; met de wind door je haren en je ziet de golven op en neer gaan. Favoriet was het spel waarbij je de helikopter moest laten landen door bepaalde gebaren te maken. Ook waren er digitale puzzels en quizzen. Je moest overal met jouw eigen kaartje inloggen, zodat de score van de spellen werd bijgehouden; dat vonden ze ook wel leuk!

Echte museum

Daarna gingen wij naar boven, waar voor mijn gevoel het echte museum kwam. Met modellen van de grote schepen en andere props. De jongens hebben zich hier ook even vermaakt, al vonden ze het andere gedeelte veel interessanter.

Alles over de cruiseschip

Ook leuk; er was een soort cruiseschip nagemaakt waar je alles kon zien over de vakantie met een cruiseschip. Over hoe luxe het vroeger al was en natuurlijk nu ook nog steeds. Zeekastelen, heet deze tentoonstelling. Aan de hand van foto’s, affiches, originele kostuums en reisdagboeken zie je alles over heden en verleden van cruisevaart. Weet je dat er soms wel 10.000 koffers aan boord gaan? En heb je wel eens gezien hoe je een handdoek omtovert tot een zwaan? Het is erg interactief en daardoor leuk voor kinderen!

Professor Plons

Helemaal boven was een speelgedeelte, binnen en buiten. Hier kun je op een speelse manier zien hoe het in de havens gaat. De oudste vond dit niet heel bijzonder, maar de jongste van 7 heeft zich hier heerlijk in vermaakt. Grappig om te zien wat een leeftijdsverschil al uit kan maken.

Al met al hebben wij ons dus goed vermaakt in het Maritiem museum Rotterdam én dan hebben wij nog niet eens alles gezien! Buiten was er nog van alles te zien, maar omdat het regende hebben wij dit overgeslagen. We hebben dus nog wat te doen, de volgende keer!