Sinterklaas vieren, vroeger was het allemaal zo makkelijk. Toen had je al die discussies niet over de kleuren van Sinterklaas en Zwarte Piet… en kreeg je gewoon cadeaus van de Sint. Als mama is Sinterklaas vieren echt wel even anders; ik vertel je graag mijn ervaringen als hulpsint!

 1. Koop geen cadeaus waar de kinderen bij zijn

  Tot een jaartje of 2 kun je makkelijk sinterklaascadeaus kopen waar ze bij zijn, maar ├ęcht, dat houdt op! Maak het jezelf dan ook niet moeilijker dan nodig; bestel gewoon online zoals ik doe ­čÖé

 2. Vergeet niet dat jouw kinderen hun schoentje hebben gezet

  Ja, ik wist niet dat het nodig was, maar ik zet tegenwoordig echt mijn wekker als reminder dat ik de schoenen nog moet doen. Je kunt ze namelijk ook niet te vroeg vullen, je zult altijd zien dat ze dan een keertje naar beneden komen. Lees hier nog wat tips die je niet moet vergeten.

 3. Ruim het inpakpapier op!

  Sterker nog, zorg dat het inpakpapier gewoon niet in de buurt is! Mocht het toch gebeuren dan leg je uit dat Zwarte Piet vergeten was om de cadeaus in te pakken en daarom wat inpakpapier heeft geleend uit jullie kast.

 4. Kijk het Sinterklaasjournaal mee

  Het Sinterklaasjournaal, het is nogal een dingetje! Het moet iedere dag gekeken worden, het liefst wel twee keer. En de verhaallijn is best belangrijk voor de kinderen, kijk daarom mee. Zo was er een keer een jaar met Opa Piet, die heel veel pepernoten in de schoenen van kinderen deed. A. hoopte daarom iedere dag dat opa Piet langs was geweest, en ik begreep echt niet gelijk waarom ­čÖé En wat dacht je van Ozosnel, het nieuwe paard van Sinterklaas? Veel mensen noemen het paar van Sinterklaas nog steeds Amerigo en zullen steevast gecorrigeerd worden door de kinderen!

 5. Zorg voor een goede verstopplek

  Zorg voor een goede verstopplek voor het sinterklaas cadeau. Een vriendin van mij vertelde vorig jaar dat ze haar sinterklaascadeaus altijd op zolder verstopte, in een kast waar nooit iemand kwam. Totdat de kids zich op een zaterdagochtend verveelden en die zak van Sinterklaas tegen kwam! Dan moet je toch even een goed smoesje paraat hebben staan!

Vertel eens, heb jij wel eens een blunder gemaakt? En wat is jouw belangrijkste tip voor nieuwe hulp sinterklaasjes?!