Ieder jaar is het weer hetzelfde; eind juni en begin juli zijn superdruk! Sowieso natuurlijk, omdat het het einde van het schooljaar én het begin van de zomervakantie is. Iedereen wil nog even een leuk feestje doen, een schoolreisje, een juffendag. Hier is het nog nét wat drukker; met twee jarige zoons!

Allebei jarig

Ik klaagde er al eerder over; A.R. en R.J. zijn inderdaad allebei begin juli jarig; R.J. 8 en A.R. 11 juli. Ze schelen dus maar drie dagen, terwijl ik van R.J. eigenlijk twee weken later uitgerekend was. Maar goed, dat is weer een ander verhaal 😉 Begin juli jarig zijn heeft voor en nadelen; zo hebben zij tot nu altijd lekker weer gehad op hun verjaardag. Wij hebben het ook altijd samen gevierd; het heeft gewoon geen zin om zo kort achter elkaar de verjaardagen te vieren. Zelf vinden ze dit trouwens helemaal niet erg, ze weten ook niet beter. Begin juli jarig zijn betekend ook dat ze regelmatig in de vakantie jarig zijn. Dit jaar niet; de vakantie valt heel laat, dus we moeten zelfs nog een week naar school na hun vakantie!

Kinderfeestje

Twee jarige zoons betekent ook twee keer een kinderfeestje. Omdat ze meestal in de vakantie jarig zijn, of de laatste week voor de vakantie, is het kinderfeestje meestal als eerste aan de beurt. Nog voor de verjaardag zelf en het trakteren. Met de voorbereidingen ben ik dus ook wel al bezig; al weet ik nog niet precies wat we gaan doen. A.R. heeft eerder deze kinderfeestjes gedaan; naar Monkey Town (toen hij vijf werd), een bioscoopfeestje (toen hij zes werd), pizza’s bakken en bowlen (toen hij zeven werd), een speurtocht en film kijken met heel de klas (toen hij acht werd) en lasergamen met heel de klas (toen hij negen werd).
R.J. ging ook naar Monkey Town (toen hij vijf werd), naar de bioscoop (toen hij zes werd) en naar de Bouwspeeltuin (toen hij acht werd). Dus help; wat moeten wij dit jaar!

Traktaties

En ja, dan ook de traktaties; ook altijd een uitdaging! Dit is wel in de laatste week voor school meestal; een aantal keren zelfs op de laatste dag. Ze hebben gelukkig nooit op dezelfde dag getrakteerd; dan wordt het helemaal een uitdaging.

Cadeaus

De verjaardagscadeaus, dat vind ik ook altijd wel een dingetje. Ze hebben heel veel dure wensen, van een dure drone tot een nieuwe spelcomputer. En dat kunnen ze wel vergeten hihi. Van een van de oma’s kregen zij vorig jaar samen een Donald Duck abonnement (waar ze nog wel iets bij moesten leggen), maar daar hebben ze natuurlijk het hele jaar plezier van. Topcadeau! Over het cadeau van de andere opa en oma wordt nu al heeeel hard nagedacht! Ook vragen ze altijd wel geld, waar ze vaak samen een nieuw spel voor de Switch voor kopen. Dat is dan weer het voordeel van samen jarig zijn 😉

De verjaardag zelf

En dan de verjaardag zelf; dat is eigenlijk een eitje! Wij vieren de verjaardagen altijd tegelijk en zoals ik al dat vinden ze ook prima. Gelukkig maar dat dan lekker makkelijk gaat 🙂