Zo, wij hebben écht afgeteld naar deze film! De animatie film kennen wij uit ons hoofd, net zoals de liedjes! Toen ik hoorde dat er een live action film uit zou komen was ik niet direct enthousiast; ik hou niet zo van de live versies. Maar goed; wij konden toch écht niet wachten om naar Aladdin te gaan. Ben jij benieuwd wat wij er van vonden?

Voor het begin

Misschien nog even goed om te weten dat de film een adviesleeftijd van 9 jaar heeft. Onze jongens zijn bijna 8 en bijna 10, dus voor de jongste zat ik wel een beetje te twijfelen of het een goed idee was. Maar goed, we hebben de voorstukjes wel 1000x bekeken en hij wilde de film zo graag zien! De oudste ook en die wilde hem eigenlijk in 4DX kijken. Dat leek mij niet zo’n goed idee en wij zijn ook niet naar de 3d film geweest. Sowieso vinden wij de ‘gewone’ 2d versie het fijnst om in de bioscoop te zijn, maar dat is weer een ander verhaal. Met zn vieren zijn wij dus naar de film geweest; wij besloten het risico te nemen. De animatie heeft ook wat spannende momenten en de verhaallijn kent hij dus goed. Op hoop van zegen dus 😉

De verhaallijn

Ja, over de verhaallijn hoeven wij in principe niet veel te vertellen; als ik hij wel iets anders dan die van de animatie. Ik zal hier niet veel van verklappen, maar het was zeker niet vervelend dat deze versie net iets anders was. Het grote verhaal blijft hetzelfde en daar gaat het om. Het was zelfs wel verfrissend, de nieuwe wijzigingen in het verhaal.

Wat vonden wij ervan

Het vervelende is dat als je zo lang naar een film uitkijkt, dat hij vaak tegen valt. Maar dat was in dit geval écht niet zo; wij hebben genoten! Alle vier; en dat is ook best bijzonder! Hij was soms best wel spannend, maar zeker niet te spannend en zeker ook niet eng. De chemie tussen Aladdin en de Genie was heerlijk; sowieso was het heerlijk om de Genie weer aan het werk te zien. En ook de chemie tussen Aladdin en Jasmine was heel fijn! Wat een lief stel is het samen; heerlijk!

Nederlands trots

En dan Jafar; Nederlands trots! En ja, trots mogen wij zijn want hij deed het heel erg goed. Lekker gemeen én knap. Prima toch! Al met al kunnen wij geen genoeg krijgen van deze film en staan de bekendste liedjes van deze film ook al op onze afspeellijst. De nieuwe liedjes natuurlijk; inclusief het nieuwe lied van prinses Jasmine, zie hier ook de clip op YouTube. Misschien gaan wij deze geweldige film nog een keertje kijken, als 4DX; vliegen op het tapijt!