Een paar jaar geleden schreef ik ook al over dit onderwerpen; de sport van de kinderen. Toen ging het over de oudste, die uiteindelijk voor basketbal koos. Hier zit hij nog steeds op, met veel plezier! De jongste zit ook op basketbal, sinds zo’n 1,5 jaar. Maar niet met veel succes! Help, wat moet hij dan?!

Verplicht afmaken

Hij zit dus op basketbal, maar hij heeft het niet echt naar zijn zin. Hij doet niet echt goed mee (of echt niet goed) en klaagt sowieso dat hij naar de trainingen moeten. Hij heeft een paar wedstrijden meegedaan, maar dit was geen succes. En ja, wat moet je dan? Sommige ouders zouden hem er misschien vanaf halen, maar ja, hij wilde zelf op basketbal! Ik wilde vroeger ook op diverse sporten/ clupjes; en dat viel dan ook wel eens tegen. Zo heb ik een jaar verplicht op koor gezeten; vreselijk vond ik het! Maar ik moest het gewoon afmaken!

Nieuwe sport

Maar goed, het eind van het seizoen is in zicht; hij mag ervan! Maar dan moet hij wel een andere sport kiezen! Maar ja, wat dan? Hij heeft ook een paar proeflessen taekwondo gedaan, maar dit was geen succes. Pas hadden ze een soort tennis clinic met school; vond hij ook vreselijk. Eigenlijk wil hij gewoon niet op een sport, maar wij willen wel dat hij wat doet. Moeilijk moeilijk. Hij wil niet op voetbal, niet op hockey, niet op judo, eigenlijk gewoon nergens op! Nou ja, op wielrennen en van alle sporten die er zijn, lijkt ons dat juist helemaal niets.

Dus help…. wie heeft er nog tips voor een sport voor een jongen van bijna 8 jaar?!

PS kijk hier voor een bedankje voor de trainer!