De meeste mensen die ik ken zijn echt zomer mensen. Vinden het heerlijk als het 35 graden is en klagen als het ook maar een beetje fris is.
Maar ik niet, ik geniet het meeste van de winter. Verklaar mij maar voor gek!

Zon

Zoals ik net al zei, de meeste mensen genieten echt van het mooie weer, hoe warmer hoe beter. Lopen de hele dag buiten in hun korte broek en slippers. Ze pakken elke zonnestraal die ze maar kunnen pakken en zitten tot laat ‘s avonds in de tuin met een wijntje.
Als mensen aan mij wel een vragen of zeggen: heerlijk hé, die zomer en ik antwoord; nou, geef mij maar de winter dan kijken ze me altijd heel vreemd aan en gaan vaak ook nog in discussie waarom de zomer veel lekkerder is dan de winter.

Ik kan het nou eenmaal niet helpen, ik ben een echt herfst en wintermens. Er is niks fijner dan op de bank te zitten en naar buiten te kijken hoe de regen tegen de ramen slaat. Een heerlijk wandeling door het bos, maakt mij niet uit hoe koud het is. Het gevoel van die ijskoude wangen als je binnen komt in een warm huis, daar kan echt niks tegen op.

Winterdip of zomerdip

Zoals sommige mensen een winterdip kunnen krijgen, kan ik echt last hebben van een zomerdip. Al dat zonlicht, ik hou van de donkere dagen en de lange avonden.
Als ik zou mogen kiezen tussen een zonvakantie en een wintersportvakantie, kies is gegarandeerd voor het laatste. Schitterend vind ik het het, die besneeuwde bossen en bevroren paden. Lekker wandelen, sleeën en ook schaatsen hoort erbij.

Begrijp me goed, ook ik kan echt wel genieten van de lente en zomer. Zolang het niet boven de 23 graden is, hoor je mij ook niet klagen. Zeker als ik zie hoe heerlijk mijn kinderen het vinden, dan geniet ik ook. Maar stiekem kijk ik in mei al uit naar oktober!

Zijn er nog meer mensen die dit hebben of ben ik echt de enige, ik ben benieuwd naar de reacties…