Oh, wat hebben wij een mooi weekend voor de boeg! Een lang weekend door Pasen en met schitterende weersvoorspellingen! Tijd voor de barbecue dus. De gasbarbecue om precies te zijn; want dat is gewoon lekker makkelijk!

Makkelijk barbecuen

Gasbarbecues zijn steeds populairder en dat begrijpen wij wel! De gasbarbecue is dus gewoon makkelijk in gebruik, waardoor zelfs een korte barbecue makkelijk geregeld is. Eén draai aan de knop, even opwarmen tot de goede temperatuur en je kunt al starten. Handig als je na een dag werken gewoon even wat hamburgers of iets anders op de barbecue wilt gooien.

De voordelen van de gasbarbecue

Als je in de zomer veel barbecued, dan is de gas variant echt een aanrader! Zo heeft hij een snelle opwarming; waardoor hij snel op de juiste temperatuur is. Hierdoor kun je sneller aan de slag. Een goede gasbarbecue voert het vet uit het vlees af. Bij een houtskoolbarbecue valt het vet in het vuur, verbrandt en er kunnen ongezonde stoffen in het vlees terecht komen. Daardoor zijn gasbarbecues gezonder. Ook fijn; ze produceren veel minder rook en het stinkt dus niet zo! Het schoonmaken gaat ook veel makkelijker, en dat willen wij toch allemaal?!

Goed te weten

Veel mensen denken dat de gasbarbecue duurder is, maar als je hem regelmatig gebruikt dan is dit zeker niet zo. Kijk maar eens bij Collishop. Gasflessen zijn in aanschaf misschien duurder dan een zak houtskool maar ze gaan erg lang mee. Daarbij kun je ook in de winter en de herfst barbequen, omdat het gewoon veel makkelijker gaat! Ze hebben vaak ook veel meer opties; koken, bakken, wokken, direct en indirect grillen, het kan allemaal. Hierdoor zul je hem natuurlijk ook veel vaker gebruiken en heb je meer waard voor je geld.

Makkelijk recept

Maar goed, wat maak je dan voor lekkers op de barbecue? Bij ons zijn de spiesjes favoriet; gewoon omdat je hier iedereen een plezier mee doet. Die jongens zijn niet van die fijnproevers; dus daar maak ik er vaak eentje voor met knakworstjes en wat groenten er tussen. Ook een aardappelspies met stukjes spek er tussen vinden ze erg lekker. Onze eigen favoriet zijn spiesjes met worstjes gemarineerd met honing en mosterd, champignons en rode ui. Als toetje moet er trouwens altijd een marshmello aan de spies; heerlijk!!

Wat is jouw favoriete barbecue recept?