Gisteren gingen wij naar de voorpremiere van de nieuwe Disneyfilm Zootropolis, bij Pathe in Scheveningen. De bioscoop vinden de jongens altijd een feestje, dat hebben ze vast van hun ouders! Disney staat meestal ook garant voor een heerlijke film; ben je benieuwd wat wij van Zootropolis vonden?

Het verhaal van Zootropolis

De film Zootropolis speelt zich af in de stad Zootropolis; een moderne wereld zonder mensen maar met alleen dieren. Er wonen allemaal verschillende dieren; giraffen, tijgers, schapen, hamsters, noem maar op! Het maakt niet uit wie of wat je bent in Zootropolis kun je worden wat je wilt. Tenminste, dat is het motto van de stad, maar wanneer konijntje Judy Hopps politieagent wordt in de stad, komt ze er al snel achter dat dat niet zo makkelijk is.

Uiteindelijk krijgt ze 48 uur de tijd om een vermist persoon op te sporen, waar ze samen met vos Nick Wilde aan begint. Nick is een sluwe vos die zich niet zo aan de wet houdt, dus hij helpt Judy eigenlijk tegen zijn zin in. Hoe zal dit aflopen 😉

Hoe was de film

Zonder verder teveel over de film te vertellen (we willen niets verklappen!!), het was gewoon een heerlijke film! Dat vonden wij alle vier, en dat is toch knap van Disney! De hoofdrolspelers sluit je zo in je hart en de wendingen in het verhaal zijn erg onverwachts. Verder is er in de film heel veel aandacht voor details, wat de film zo ongelooflijk grappig maakt. Zo wonen de hele kleine diertjes, zoals hamsters in een apart gedeelte, wat je een beetje met Madurodam kunt vergelijken. Met de verschillen tussen alle dieren wordt heel goed omgegaan, zo heeft de trein 3 verschillende formaten deuren en verplaatsen hamsters zich via buizen.
Een van de grappigste stukjes is het gedeelte met de lui aarts, wat je in bijna alle voorstukjes ziet. Die jongens willen de voorstukjes op youtube maar blijven kijken en doen het ook na, zo grappig vinden ze het!

Speurtocht in Pathé

Voordat de film begon kregen de jongens een soort stempelkaart en een opdracht; ze moesten vijf medewerkers met een Zootropolis badge zoeken. Daar moesten ze een krabbel halen en konden ze het Zootropolis diploma halen. De jongens vonden dit erg leuk zo voordat de film begon en vonden ze gelukkig ook alle vijf. De wachtrij waar je het diploma moest halen was alleen erg lang, dus dat hebben we toch maar laten zitten.

Zootropolis (Zootopia in de Engelse versie) is een animatiefilm van de makers van Frozen en Big Hero 6, ook al van die leuke films. Vanaf 17 februari 2016 draait hij in de bioscoop; en wij vinden het echt een aanrader!