Goed nieuws; vanaf vandaag is Big Hero 6 bij Netflix te zien! Heb jij deze gave film van Disney al gezien? Wij wel, natuurlijk in de bioscoop. Ben je benieuwd wat wij er van vonden?

Verrassende film

Big Hero 6, de eerste film na het gigantische succes van Frozen; de film moet dus bijna wel tegenvallen. Zelf vind ik hem absoluut niet tegenvallen; maar hij is ook gewoon niet te vergelijken met Frozen. Deze film is veel stoerder, spannender, waarschijnlijk meer voor jongens.

Het verhaal

Een hele verrassende film, over Hiro Hamada, een jongen die zijn ouders is verloren toen hij jong was. Hij woont nu bij zijn tante, samen met zijn broer en hij gooit er een beetje met zn pet na. Zijn broer Tadashi vind dit vreselijk; want Hiro is een hele slimme jongen. Tadashi zelf is met een robotica project bezig, Baymax. Een robot die hulp verleent als je ziek bent. Hiro raakt toch geinsprieerd en doet een toelatingsexamen voor de technologie universiteit en wordt aangenomen. Dezelfde avond komt zijn broer Tadashi om in de brand en dan hoeft het van Hiro allemaal niet meer.

Met zn 6en

Tot Hiro er achter komt dat iemand er met zijn uitvinding vandoor is gegaan en het gebruikt om de wereld te vernietigen! Dan komt Hiro samen met Baymax en de vrienden van zijn broer, om dit tegen te gaan!

Onze mening

Wij vonden het een ontwapend verhaal, natuurlijk met een wijze les. Baymax heeft een heerlijk hoog knuffel gehaalte en mijn zoontjes moesten vaak lachen om de grapjes in de film. Ze vonden hem ook spannend, een prima combi dus.

Wat vinden jullie van de film?!