Vorige week was het de week van de opvoeding en op de bso van mijn zoontje werden wij daarom uitgenodigd voor een workshop Rommel, Rennen en Rumoer. Klinkt interessant toch? Lees hier wat ik er van vond!

Ouderavond met Workshop Rommel, Rennen en Rumoer

Ouderavonden bij het kindercentrum van Humanitas zijn altijd anders en dit keer had men er voor gekozen om Peter van de FamilyFactory in te schakelen. De introductie klonk leuk; “Druk, drukker, drukst. Het leven is een stuk drukker geworden met zo’n kleintje erbij. Tropenjaren zijn het. Het is rennen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan…  En dan nog tijd nemen voor jezelf (want iedereen zegt dat dat belangrijk is) en zorgen dat je relatie leuk blijft. En hoe doen al die andere ouders dat toch?” Heel herkenbaar, dus een ouderavond die ik niet mag missen!

Aan de slag

Er is een leuk clubje ouders op deze avond afgekomen, sommige met partner, sommige alleen. Peter leidt deze avond en begint gelijk met een inkoppertje ‘Wie moest er haasten om hier op tijd te zijn?’ Herkenbaar voor iedereen dus hij heeft de lachers direct op zijn hand. Hij legt in het kort uit wat de bedoeling van de avond is en we beginnen met een aantal stellingen. ‘Wie vind dat hij/ zij tijd genoeg heeft voor zichzelf?’ ‘Wie vind dat het thuis allemaal goed georganiseerd is?’ en nog een aantal stellingen. Verder vertelt hij veel dingen over zijn eigen situatie, zoals dat hij en zijn vrouw al 15 jaar iedere donderdagavond vrijhouden voor een avond samen. Behalve deze donderdagavond 🙂

Oplossingen

Daarna moesten we aan de hand van een boekje onze stressfactoren aangeven en die met iemand anders bespreken. Met partner, een bekende of gewoon de persoon naast wie je zat. Daarbij merk je dat het fijn is om met andere ouders te praten, want in grote lijnen loop je toch allemaal tegen hetzelfde aan. Je gaat er alleen vaak wel anders mee om en dat is grappig om te horen. In het boekje stonden ook tips en trucs, zoals ‘zet een wasmand beneden bij de trap’. Goede tip, die moet ik maar eens gaan opvolgen!

Gezellige avond

Al met al vond ik het een gezellige avond! Leerzaam is een groot woord, het zijn vooral inkoppers die er verteld worden. Maar Peter doet het erg leuk en het is leuk om ander ouders te spreken. Vooral dat zouden we misschien gewoon vaker moeten doen!