Afgelopen week ben ik bij mijn lieve zus en mede blogger geweest om wat dingen door te spreken. Want ja, als je samen werkt zullen er ook afspraken gemaakt moeten worden. Wie doet wanneer en welke onderwerpen en dat soort geneuzel. Nadat we een poosje flink aan het brainstormen zijn geweest was het tijd voor de lunch.

Inspiratie bij de Albert Heijn

Ken je dat, dat je wat lekkers en gezonds wilt eten, maar geen idee hebt wat! Albert Heijn weet dat wij daar wel eens mee zitten, vandaar dat altijd wat recepten ter inspiratie voor ons hebben ūüėČ Wij kozen uit een van de recepten die ze hadden staan;¬†zalmburger met zeewier-rijstsalade.

Recept

De ingredi√ęnten die je nodig hebt zijn:

  • 4 zalmburgers
  • 4 schnittbroodjes
  • 1 paksoi
  • 1 komkommer
  • 125 gr zeewiersalade
  • 75 gr waterkers
  • 4 el wasabimayonaise
  • 300 gr 1 minuut basmatirijst

Als je wilt weten hoe je het wilt bereiden, neem dan gewoon even een kijkje op de website van Albert Heijn voor het recept van zalmburger met zeewier-rijstsalade, net zo makkelijk.

recept-ah2

Niet alles in huis

Ondanks dat we in de winkel waren, hadden wij toch niet alle ingredi√ęnten in huis. Zo hebben we¬†de waterkers¬†achterwege gelaten, dat vind ik altijd een beetje onzin. De¬†wasabi mayonaise konden wij niet vinden in de Albert Heijn, dus wij hebben¬†cocktailsaus gebruikt. Een beetje van de salade op de burger en smullen maar. De volgende keer willen wij nog wel voor¬†wasabi mayonaise gaan!

Paksoi

Een van de ingredi√ęnten was¬†paksoi, iets wat wij allebei eigenlijk nog nooit gegeten hadden.¬†¬†Paksoi is een langwerpige open kool met groene bladeren en spierwitte bladstelen van Aziatische origine.¬†Blijkbaar kun je de hele groente gebruiken, dat is weer goed om te weten.

Het resultaat

Het was leuk om met zn tweeen even te koken en dit recept was makkelijk om te maken. En het resultaat; wij vinden het er mooi uitzien! Oh en, veel belangrijker natuurlijk; het was heel lekker! Het was een geslaagd recept, heel snel klaar. Lekker en ook nog eens gezond!

recept-ah3

Heb jij dit ook wel eens gegeten?