Ohoh, wat waren wij vroeger toch goed gelovig! Mijn ouders hebben mij heel wat wijsgemaakt; en ik geloofde het gewoon?! Zou jij het ook geloofd hebben?

Tommie is ziek

Met stip op nummer 1; als mijn moeder mij vroeg op bed wilde hebben, dan zei ze dat Tommie van Sesamstraat ziek was! Blijkbaar kon ik nogal vroeg klok kijken en ik wist precies hoe laat Sesamstraat op tv kwam. En daarna moest ik dan naar bed. Daarvoor ging ik natuurlijk echt niet slapen. Daarom verzette ze gewoon de klok én zei ze dat hij ziek was en dus niet op tv zou komen. Echt he?! Dat ik dat niet door heb gehad! Geniaal gevonden van mijn moeder; complimenten 😉

Samen dansen is trouwen

Geen idee meer hoe deze erin is geslopen, niet bewust in ieder geval. Maar mijn oudste heeft lang gedacht dat als je samen danst met iemand; dat je dan getrouwd ben. Dan moest het wel een dans ‘slowdans’ zijn, dus dat je elkaars handen vast had. Zo schattig, hij dacht echt dat je daarna getrouwd was!

Het is boerenkool

Hier is huis hebben we een zoon die eigenlijk alleen boerenkool lust, denkt hij 😉 Dus alles wat groen is, stampen wij met aardappels én is boerenkool. Dit werkte met bijvoorbeeld spinazie en andijvie; geweldig toch.

Je neus groeit

Als echte Disney fans kennen wij het sprookje Pinoccio natuurlijk allemaal. En ja, als bij hem zijn neus groeit als je liegt; waarom zou dat dan bij ons niet zo zijn?!

Wat andere vertellen

Online kwam ik nog wat andere bijzondere waarheden tegen!

  • We eten bij ons thuis nooit spruitjes, alleen kabouterkool.
  • Van spinazie krijg je spierballen (denk Popeye referentie)
  • Mijn moeder had ogen in haar rug, ze zag echt alles!
  • Als je ‘s nachts om 12 uur scheel kijkt in de spiegel, blijven je ogen scheel staan
  • Als je nou heel lief bent, dan hoort Sinterklaas dat ook
  • De speelgoedwinkel?! Die is dicht! Waarom die mensen naar binnen gaan? Die winkel is dicht, ik denk dat die mensen allemaal aan het afsluiten zijn.