Maandag is dan eindelijk de dag! De dag dat de uitzendingen beginnen van de studiorondes van de CupCakeCup! Van de tweede ronde om precies te zijn; de ronde waar Alec en Amy ook aan mee doen! De aflevering duurt hooguit een half uurtje op tv, maar trust me, er zit heel wat meer werk in. Voor de programma makers, voor Alec & Amy en voor de ouders! Daarom speciaal voor jullie, een CupCakeCup verslag van een mama!

Kerstvakantie 2018

Vraag mij niet precies hoe het zo gekomen is, maar sinds een jaar of twee is Alec gek op bakken. Het liefst taarten en dan natuurlijk niet gewoon een kwarktaart of appeltaart. In de kerstvakantie ontdekte hij het programma CupCakeCup op NPO3, wat altijd in de kerstvakantie wordt uitgezonden. Het was al snel duidelijk; hier wilde hij aan mee doen! Onze gedachten? “Leuk jongen, vooral doen. Maar dan moet je wel gaan oefenen!”

Oefenen Oefenen

In 2019 heeft Alec inderdaad veel geoefend, vooral met het bakken van taarten. Met vallen en opstaan, dat kan ik je wel vertellen. Taarten bakken vind ik nog wel leuk, maar het bekleden van taarten, dat is mij nooit gelukt. Ik kon hem dus niet echt tips geven. Gelukkig wilde Nynke van Cakebos hem wel een keertje wat dingen uitleggen. En daar kwam gelijk een mooie taart uit! Dat smaakte naar meer en hij bleef oefenen. Zoveel, dat papa en mama wel eens gek werden van alle taarten. Maar geen probleem; dan ging hij ze wel verkopen! De ondernemersgeest zit in de familie, heerlijk. TaartenvanAlec werd het dus. Voor vrienden en familie en natuurlijk gaan de bestellingen via mij.

Kerstvakantie 2019

En in de kerstvakantie van 2019 was de CupCakeCup weer op tv! Alec zat nu nog meer geïnteresseerd voor de tv; hij wilde dit echt! En hij had geoefend, toch?! En aanmelden kon al, dus dat moesten we dan maar doen. Op de vraag of hij dat niet spannend zou vinden, kregen wij een grote glimlach als antwoord. Nee, toch alleen maar heel gaaf! Hij ging dus aan de slag met het bedenken van de cupcake waar hij dan mee aan de slag wilde gaan. Samen maakten wij ook een filmpje als aanmelding; leuk hoor.

Robèrt als voorbeeld

Inmiddels wisten we ook wel zeker dat hij het echt heel leuk vond om te bakken en dat hij in Robert een groot voorbeeld zag. Voor zijn verjaardag heeft hij ook kaartjes gekregen voor de theatershow van Robèrt. Voluit heet deze theatershow “Bij Robèrt… van Beckhoven – de theatrale foodexperience” Hier gingen wij afgelopen februari heen; zo gaaf! Hij had er zo lang op gewacht…. en op de dag zelf was hij echt niet lekker. Dat zul je altijd zijn. Gelukkig was dat in de tijd dat je gewoon nog een paracetamol gaf en zei ‘hup, we gaan’! We genoten van de show, schudde Robèrt de hand en gingen zelfs met hem op de foto!

Heel Holland Bakt

En toen kwam in april/ mei het nieuws dat er een Heel Holland Bakt Kids editie zou komen! Ondanks dat hij zich al had aangemeld voor de CupCakeCup, wilde Alec zich hier ook heel graag voor aanmelden. En zo geschiedde; lees hier ons Heel Holland Bakt verhaal. Het ging dus niet door, wat natuurlijk jammer was. Maar aan de CupCakeCup wilde hij veel liever mee doen!

De aanmelding

Na de aanmelding hoorden wij eigenlijk niets meer en daar baalde Alec wel van. Regelmatig vroeg hij hoe het er mee stond en ja, ik wist het ook niet. Bij navraag bleek dat het aanmelden tot ergens in de zomer zou kunnen, dus geen nood. Gewoon blijven oefenen, want met cupcakes had hij minder geoefend dat met taarten. Maar toen kwam het nieuws dat je met een duo mee moesten doen! Help; dat werd dus zoeken naar een duo! Gelukkig wilde Amy wel mee doen, top!

Zomervakantie 2020

Eerst moest er even samen geoefend worden; want je wil natuurlijk wel goed voor de dag komen. Er moest dus een nieuw aanmeldfilmpje komen, wat eigenlijk wel weer onwennig was. Maar ja, als je op tv wilt komen, dan moet je zeker zo’n filmpje kunnen maken!

In het volgende verslag zal ik iets vertellen over de voorronde, de battles en de voorbereidingen op de studio opnames!