In mijn vorige verslag vertelde ik al wat over de lange reis naar de CupCakeCup! Voor Alec en Amy natuurlijk, maar vooral voor de ouders (lees moeders ;). In dit verslag vertel ik je graag meer over de voorrondes en de battles!

Andere opzet dit jaar

Dit jaar is de opzet van de CupCakeCup anders dan anders. Vorige jaren deed je alleen mee; maar dit jaar zijn er allemaal duo’s. Ook is er geen gezellige dag met voorrondes in het Vondelpark, maar de voorrondes zijn in een andere vorm. Maar dit mag de pret niet drukken natuurlijk. Aan de ene kant zullen sommige maatregelen misschien met Corona te maken hebben of ze waren gewoon toe aan iets anders.

De voorrondes

In augustus stuurden wij het filmpje in en begin september kwam het verlossende telefoontje… Alec en Amy mochten mee doen met de voorrondes van de CupCakeCup! Hiervoor waren in totaal 40 duo’s uitgenodigd en hiervan zouden er 30 doorgaan naar de battles. De voorronde was gewoon in een soort kantoor en vrij rustig, als ik het mij goed heb laten vertellen. Ik mocht er zelf namelijk niet bij zijn! Per duo mocht er 1 ouder mee als begeleiding mee, ivm alle Corona maatregelen. Balen. Dit keer ging Anneloes, de moeder van Amy mee. Spannend hoor! Voor Alec en Amy zelf, maar ook voor ons als ouders. Ze kregen gewoon wat vragen van de productie, zodat ze de duo’s wat beter leerden kennen. En de duo’s kregen een opdracht. Zonder echte jury, Robèrt en Remy waren nergens te bekennen. Dat maakte het veel minder spannend.
De opdracht was ‘Maak een huisdier dat op vakantie gaat’. Ze maakten een goudvis die op reis ging; hoe kom je erop? Best mooi toch?
Ze zouden niet gelijk de uitslag krijgen, maar een paar dagen later. Dat werd dus nog even duimen!

Op naar de battle

Een paar dagen later kregen wij weer een telefoontje; ze waren door! Supergaaf, dat was wel even een vreugde dansje waard! Op naar de battles; die de zondag erop al waren. Veel tijd om voor te bereiden was er dus niet meer. En dat terwijl de opdracht best pittig was, vond ik zelf. Ze moesten een cupcake, in welke vorm dan ook, maken en meenemen naar de studio in Utrecht. Van het hele proces moesten wij filmpjes maken; die in de uitzending gebruikt zouden worden. Want de battles komen al op tv, met Robèrt, Remy en Klaas! Eigenlijk het echte werk dus al.

De cupcake taart

Als cupcake besloten ze een soort cupcake taart te maken, als een ijsschots en met pinguïns, ijsberen en details over hun eigen hobby’s. Als smaak kozen ze voor mandarijn en groene thee. De groene thee smaak was een tip van oma Astrid, waarvoor nog dank!
Het hele proces werd dus gefilmd en het was een flink proces. Dit deden vooral de oom en tante van Amy, waarvoor dank!!
In totaal zijn ze er zeker 4 uur mee bezig geweest; maar wat waren ze er trots op! Terecht, vinden jullie niet?

Opnames van de battles

Op naar de opnames, in de kookstudio in Utrecht. Dit keer ging ik zelf mee met Alec en Amy. Spannend hoor! We waren ruim op tijd aanwezig. Toen we ons eenmaal bij de receptie hadden gemeld kwamen wij al helemaal in de Cupcake sfeer! Her en der zaten kandidaten te wachten of alleen een ouder. Ze waren nogal uitgelopen, dus wij moesten ook nog wel even wachten. Pffff… Alec en Amy gingen een spelletje doen en leken nog best rustig. Af en toe kwamen er kandidaten terug die al aan de beurt waren geweest. Kinderen die door waren, die vertelde enthousiast over wat ze hadden meegemaakt. Andere kinderen natuurlijk wat minder, je zag de teleurstelling op de gezichten. Zo sneu! En, we zagen ook Robèrt, Rémy en Klaas lopen! Dat is toch wel grappig hoor, want voor je eigen gevoel ken je ze natuurlijk al heel goed. En ze hebben geen idee wie jij bent haha.

Aan de beurt

Maar goed; deze keer ging het dus om het echte werk! Iedere groep bestond uit drie duo’s en één duo daarvan zou doorgaan. Wie er door zou gaan, dan hoorde je aan het einde van de opdracht, van de opnames. Of de kinderen zelf eigenlijk; want als ouders kregen wij van de hele opnames niets mee. Echt helemaal niets!
Eerst werden wij door de productie gewaarschuwd dat ze bijna aan de beurt waren. Op dat moment namen ze cupcake alvast mee. “Wel voorzichtig doen hoor!” En daarna werden Alec en Amy meegenomen. Naar een heel ander gebouw ook nog eens. Doeiiii! Oh, dit is wel een lesje loslaten hoor! Dat vond de rest van het thuisfront ook, want die vonden dat ik te weinig berichtjes stuurde over de status haha.
Ze waren zo’n 10 minuten weg naar de studio toen er een kind terug kwam, helemaal verdrietig. De moeder zei troostend ‘maar was het wel leuk?!” en toen volgde er een hele teleurgestelde ‘Neeeee!’. Toen dacht ik, help, waar zijn wij aan begonnen?!

Wie van de drie

De andere groepen waren zo’n 1u15 weg, dus ik hield de tijd goed in de gaten. De tijd doodde ik een beetje door op mijn telefoon te kijken, maar echt concentreren kon ik mij niet. Hoe zou het met ze gaan; hoe zouden ze het doen? Want laten we eerlijk zijn; de kans dat ze niet door zouden gaan, was toch best aanwezig. Ook al zijn ze volgens ons de allerbeste 😉 Maar ook, hoe leuk zouden ze het vinden? Want een aflevering op tv kijken is natuurlijk wel anders dan een tv opname. Met alle stress die erbij komt. We hadden ze op het hart gedrukt om vooral te genieten van deze ervaring. En er misschien een beetje rekening mee te houden dat ze af zouden vallen, want je weet nooit wat er gaat gebeuren.
Toen het een uurtje later was, hield ik het niet meer en ik merkte dat ik begon te ijsberen (toepasselijk bij de cupcake, dat wel). Ik bleef naar het gebouw kijken waar ze vandaan zouden komen, duimen duimen duimen. Wanneer komen ze nu? En ja, toen kwamen ze aangelopen, ik zag ze door het raam. Ze waren relaxed met elkaar aan het praten, dat leek een goed teken. Toch? Maar dat andere duo keek ook wel heel blij… Hoe zit het nu, wat is er gebeurd?
En toen kreeg ik, door de ramen, een duim van Alec en Amy + een hele grote glimlach!! Toen ze eindelijk bij mij waren, kreeg ik ook nog een vreugdedansje; ze waren door!!

En dooor!

Oh, wat waren ze enthousiast! Ja, ze waren door, en het andere duo ook. In sommige afleveringen gingen er dus inderdaad twee duo’s door, zoals wij al uitgerekend hadden. Amy belde eerst naar huis en toen kwamen alle verhalen los. De jury was heel tevreden over wat ze hadden gemaakt en ze hadden mooie dingen gezegd. Alleen de boter crème was niet zo lekker, vond Robèrt. En Alec had nog een foutje gemaakt in de opdracht, hij had een oog te weinig gemaakt. Klaas vroeg toen aan hem hoe het met zijn wiskunde stond haha, ze lachen helemaal in een deuk bij het vertellen. Van de opluchting en omdat het zo’n leuke ervaring was. En door!

Het begin

En ja, lieve mensen, voor ons was dit pas het begin van het avontuur haha, maar daar vertellen we binnenkort alles over! Deze week gaan wij eerst genieten van de afleveringen van de tweede ronde van de CupCakeCup! Vanaf 28 december, NPO3 om 18.15.