Ok, dus de CupCakeCup! Ik vertelde jullie al over het aanmelden en de voorronden; allebei al een belevenis op zich! Nu mochten Alec en Amy echt naar de studio’s; zo leuk!

Even laten bezinken

Nadat ze door waren moesten wij eerst even bijkomen; het laten bezinken. En daarna; vrij vragen! We hadden namelijk al te horen gekregen dat de opnames gedeeltelijk in de herfstvakantie zouden zijn, maar ook gedeeltelijk tijdens school. Dat hadden ze wel slim gedaan; afhankelijk waar je woont in Nederland, zou het sowieso in de vakantie en daarbuiten vallen.
Wij moesten dus officieel verlof vragen en gelukkig kregen wij er vrij voor. Daar zijn ze normaal niet makkelijk in, maar het mocht omdat het onder talentontwikkeling valt. Helemaal mee eens.

Voorbereiden

Verder kregen wij allerlei formulieren toegestuurd, waaronder een geheimhoudingsverklaring. De boete is vast niet zo hoog als bij ‘Wie is de Mol’, maar het voelde wel officieel. Ook kregen wij kleding instructies. Naast de instructies van de vorige keer, dat ze geen kleding met fijne streepje, merknamen of logo’s aan mochten, moesten ze dit keer drie setjes met kleding meenemen. Daar zou dan gekeken worden wat het beste paste. Verder zouden ze alle dagen hetzelfde setje aan moeten houden, dus ze moesten zich er wel comfortabel in voelen.

Oefenen

En dan ja, oefenen! Want het Gouden Ticket was dan wel bemachtigd; de strijd zou natuurlijk nu echt beginnen! Alec en Amy hebben regelmatig geoefend; van alles kwam voorbij. Lekker en leuk! Tijdens het oefenen zagen we al dat ze goed konden kibbelen; dit beloofde wat op tv hoor haha. Van de CupCakeCup kregen ze ook nog wat opdrachten en tips voor dingen die ze konden oefenen. Helemaal leuk en zo kregen ze er ook al steeds meer zin in!
Als klap op de vuurpijl gingen Alec en Amy ook nog langs bij een vriendin van Anneloes, Sandra. Zij maakt zelf hele mooie taarten en ander lekkers. Daar kregen ze nog wat tips en ze vroegen haar het hemd van haar lijf! Ze heeft trouwens ook een website, Receptidee.nl. Allemaal even kijken!

De studio’s

De opnames zouden een ochtend of een middag duren, in de studio’s van Aalsmeer. Je weet wel, de studio’s waar ook de Masked Singer en de Voice Kids wordt opgenomen. Vroeger werden er ook andere bekende programma’s opgenomen, zoals Miniplaybackshow, Ron’s Honeymoonquiz en de Surprise Show. Een stukje nostalgie, voor de ouders dan. In de hal hingen allemaal hele oude foto’s, van BN’ers van weleer.
Er mochten geen ouders bij de opnames zijn, jammer! Dat heeft trouwens niets met corona te maken; dat is eigenlijk niet meer dan normaal denk ik. Ik denk dat de kinderen en programma-makers anders gek zouden worden van alle ouders. Wel heel erg jammer, want ik had wel graag mee willen kijken.
De eerste dag zou er wel 1 ouder mee naar binnen mogen om de studio te bekijken. En misschien nog een selfie met Robert, Remy of Klaas?! Beter iets dan niets, toch? Maar door de strengere maatregelen zou dit feest ook niet doorgaan.

Corona

En inderdaad, het zou geen 2020 zijn als wij hier ook geen last van corona zouden hebben. Dat stond ook al in alle mailtjes die wij ontvingen. Wat we moesten doen als ze verkouden of ziek zouden worden. En of we het in ieder geval niet op wilde zoeken, wat natuurlijk logisch is. Sowieso, maar ja, ziek betekende geen opnames voor Alec en Amy. Dit vonden wij dan ook wel spannend hoor, zul je net zien dat ze in de laatste week ziek worden. Maar even afkloppen, alles ging goed! In Nederland trouwens wat minder, dus half oktober zouden er weer strengere maatregelen komen. Oh, daar heb ik ook nog wel van wakker gelegen! Wij zagen het al gebeuren; dan was er bij ons niemand ziek en dan ging het niet door vanwege de nieuwe maatregelen in het land! Maar een dag voor de opnames begonnen kregen wij het verlossende antwoord; de opnames gingen door!