Eindelijk was het zover; de dag dat de opnames begonnen! Er mocht maar een ouder mee, maar eigenwijs als wij waren, gingen toch beide mama’s mee. Hadden we het al over loslaten gehad?!

De eerste dag

Anneloes en ik gingen dus allebei mee, onder het mom van, we zien het wel! Bij aankomst was het een drukte van jewelste; en overal netjes 1 ouder. Ok, duidelijk! Ik besloot buiten te wachten en Anneloes ging mee naar binnen. En ja, daar kwamen ze; de schortjes! Momentje!

De kleding setjes

En de kleding moest uitgezocht worden. Alec had netjes zijn 3 setjes kleding bij zich, waar wij echt ons best op gedaan hadden! Het waren drie setjes met nieuwe kleding; sterker nog; die ochtend hadden we nog een laatste trui erbij gekocht! Dat was dus niet nodig… Ten eerste was een trui niet handig; omdat het echt bloedheet zou zijn in de studio. Alle drie de truien vielen dus af en hij moest het shirt, dat hij al aan had, aanhouden. En de broek die daar het beste bij paste; die had hij ook al aan! Lekker dan 🙂 Nou ja, hij heeft genoeg kleding voor de komende winter dus haha.

Nog meer voorbereidingen

Daarna werden er foto’s van de duo’s gemaakt… en ik maar buiten wachten haha. Anneloes kreeg het wel mee en zorgde dat ik op de hoogte bleef. Het duurde bijna twee uur voordat Anneloes ook weer naar buiten kwam; de opnames waren begonnen. Zo spannend!!

Wachten wachten wachten

De horeca was dicht, dus ja, wat zouden wij eens gaan doen? Gelukkig had Anneloes al wat geregeld. Ze heeft een neef die in Amstelveen woont en wij mochten daar blijven. We hadden onze laptops bij ons zodat wij ook konden werken, maar helemaal op mijn gemak zat ik niet. Wat was ons duo aan het doen?! Hoe zouden ze het vinden en och, ik vond het wel spannend hoor! Anneloes natuurlijk ook en van de papa’s aan het thuisfront kregen we ook berichtjes hoe het ging. Ja duh…. dat weten wij dus ook niet!

Kandidatenbegeleider Sjors

Anneloes had de telefoonnummers doorgegeven aan Kandidatenbegeleider Sjors, die eigenlijk de hele tijd voor onze lieve duo’s zou zorgen. De eerste dag zou eigenlijk tot 19.00u duren, maar ze waren al uitgelopen voordat ze waren begonnen. Wij zouden dus een uurtje van te voren een seintje krijgen, zodat de ouders de tijd hadden om weer naar de studio’s te komen. Lijkt makkelijk; maar rond 19.00u hielden wij het toch niet meer hoor! Dus wij weer naar de studio’s, waar wij rond 19.30u een berichtje kregen dat het nog een uurtje zou duren. Prima; wij waren in de wachtruimte; wij waren op tijd.

Mag ik een applaus

Het wachten duurde lang natuurlijk; maar gelukkig waren er nog meer ouders om een praatje mee te maken. En toen ineens stond Kandidatenbegeleider Sjors in de deuropening, luid roepend ‘Mag ik een applaus voor deze kanjers! Wat hebben ze het goed gedaan, maar ze zijn helaas niet door!’….

Zo, dat was even schrikken! Daarna kwam er een duo door, lachend als een boer met kiespijn… Maar was niet ons duo; dat betekende dus dat Alec en Amy door waren!!