Ik heb het vast al eens verteld; wij hebben thuis een kleine bakker! Geen koekenbakker, maar een taartenbakker! En zo klein is hij trouwens ook niet meer, maar goed. Onze Alec is sinds een jaar helemaal bezeten van taarten bakken en hij doet het best leuk. Dus toen hij hoorde dat er een Heel Holland Bakt kindereditie zou komen; moest en zou hij zich natuurlijk zeker aanmelden!

Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt; wie kent het niet. De bakserie met André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven; Alec is een trouwe fan! Zo groot zelfs dat hij vorig jaar voor zijn verjaardag kaartjes kreeg voor de theater tour van Robèrt van Beckhoven. Superleuk, maar dat terzijde. Toen wij daar heen gingen was er nog geen sprake van een kindereditie van Heel Holland Bakt, maar wel van de CupCakeCup. Tijdens een kort fotomoment vertelde Alec dan ook trots dat hij daar heel graag aan mee zou willen doen.

De aanmelding

Ergens in april zagen wij eindelijk dat je je aan kon melden bij voor Heel Holland Bakt Kids. Eindelijk! Alleen; in tegen stelling tot de ‘grote’ versie, moest je je als duo aanmelden. Een duo met iemand met wie je samenwoont, in verband met corona. Zelf ben ik niet de grootste taartenbakker, maar wel wat beter dan papa haha, dus Alec had de keuze snel gemaakt. Team Alec en mama! Ik kan best een taartje bakken, maar om eerlijk te zijn is Alec er veel beter in. Heb je zijn website Taarten van Alec al gezien? Maar goed, aanmelden kan altijd en dat deden wij dus ook. Online stond een vragenformulier en wij moesten foto’s sturen van onze creaties. Van Alec hebben wij taarten genoeg, maar voor mijn eigen taart moest ik nog wel even aan de slag. Leuk!
Met de nieuwe foto’s hebben wij ons dus aangemeld; en afwachten maar! >> Psst… ken je Cookinglife al?

Telefonische selectie

Wij waren vrij laat met het aanmelden en begin juni werden wij telefonisch gebeld door de tv producent. Dat was best even schrikken, kan ik je vertellen! We spraken een aardige mevrouw, die alles van ons wilden weten. Vooral van Alec; wat hij graag bakt en wat hij moeilijk vind om te maken. En waarom hij het zo leuk vind taarten en andere dingen te maken. Alec was lekker aan het kletsen, dat viel mij niet tegen. Daarna kwamen ook wat vragen voor mij en wat wij vooral leuk vonden om samen te maken. En toen vielen wij een beetje stil… want Alec is vooral de bakker. Ik zou vooral mee doen omdat hij het heeeeeel graag wil! Ze stelden daar nog wat vragen over; want ze waren eigenlijk vooral op zoek naar duo’s die allebei écht van bakken hielden. En vaak samen aan het bakken waren. Natuurlijk hebben wij verteld dat ik ook heeel graag bak en dat we het ook wel samen doen, maar dat Alec vooral de bakker is….

De selectie

De aardige mevrouw bleef heel aardig en gaf aan dat ze heeel veel inzendingen hadden gekregen, van veel bakkende familie duo’s. En dat ze eerst een telefonisch selectie deed, en dat de duo’s daarna eventueel de vraag kregen of ze een filmpje wilde maken. Op basis van het filmpje en de rest natuulijk, werd je dan eventueel uitgenodigd voor een selectiedag. En als je deze selectiedag doorkwam, dan zou er nog eentje komen, en daar zou Robèrt dan bij zou. Dat zou natuurlijk al een mooi moment zijn! Na die laatste selectiedag zouden de deelnemers gekozen worden; als ik het goed begreep. Niet eenvoudig; wat logisch is als er zoveel aanmeldingen zijn!

Een filmpje

Dus… of wij een filmje wilden maken waarin wij ons wilden voorstellen. Zo gezegd, zo gedaan, al klinkt dat makkelijker dan gezegd haha. En maakten samen een heerlijke cheesecake, echt een hele lekkere! En wij vertelden gezellig wie wij zijn en daarom wij mee zouden moeten doen. Het filmpje ging weer naar de tv productent en… maar weer wachten!

Maar helaas…

Helaas eindigt ons avontuur hier al; want na een paar dagen kregen wij te horen dat wij niet door waren. Jammer! Eigenlijk ook niet een hele grote verrassing, maar toch jammer! Er werd geen duidelijke reden gegeven, maar wel aangegeven dat zij het leuk zouden vinden als wij ons volgend jaar weer aanmelden. Waarschijnlijk een standaard antwoord; maar het geeft toch ook weer moed hihi. Wij hebben dus een jaar om van mama Martine ook een meesterbakker te maken; zodat we volgend jaar een nieuwe poging kunnen wagen!! Alec was wel teleurgesteld, maar minder dan ik had verwacht. Hij heeft zijn zinnen alweer op iets nieuws gezet; de CupCakeCup!

Ik weet niet wanneer het seizoen van de kindereditie van Heel Holland Bakt op tv komt, maar wij zijn erg benieuwd!