Jaa…. het is zomervakantie! Voor ons dan ieder geval, regio Midden heeft sinds gisteren officieel vakantie. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel goed ben in vakantie. Ik moet echt weg zijn, om het vakantie gevoel te hebben. Gelukkig hebben wij voor deze vakantie wat leuke dingen gepland én ik heb nog wat bucket list wensen! Lees je mee?

Vakantie naar Frankrijk

Deze vakantie gaan gaan wij lekker naar Frankrijk! Na een sta caravan op de camping in de buurt van Parijs. Drie jaar geleden (de laatste vakantie voor corona zal maar zeggen) zijn wij hier ook geweest en dat is toen goed bevallen! Toen hebben wij deze camping uitgekozen omdat het in de ‘buurt’ van Disneyland Parijs is, in plaats van een hotel. We hadden toen een jaarkaart en zijn in de vakantie ook nog een paar dagdelen geweest. Ik vertel je straks of wij dit keer ook nog naar Disneyland gaan.

Naar Parijs

Maar goed, zoals gezegd zit de camping vlakbij Parijs. De vorige keer zijn wij twee dagen naar Parijs geweest met de kinderen; nog best een uitdaging maar het is goed gegaan.
De oudste wil dit jaar ook weer naar Parijs; hij heeft hernieuwde interesse haha. En dat snap ik; de vorige keer was hij 10 jaar. Als je 13 jaar bent, dan is de wereld echt wel anders. Een dagje Parijs staat dus zeker op de planning.

Niet naar Disneyland Parijs…

Natuurlijk hadden wij deze vakantie ook nog even wat dagjes Disneyland Parijs mee willen pakken; al is het alleen maar om het nieuwe Avenger gedeelte te zien! Ik heb voor de grap ook nog even gekeken wat het zou kosten; een nachtje in ons favoriete Disneyhotel Sequoia Lodge, voordat we naar de camping zouden gaan. Maar auch… dat was niet grappig.
Dit, het feit dat het in de zomervakantie erg warm en druk is in Disney én het feit dat het waarschijnlijk nog drukker zou zijn door de opening van het nieuwe Marvel gedeelte; heeft ons doen besluiten om deze zomervakantie niet naar Disneyland te gaan. Met pijn, heeeel veel pijn, dat wel. Maar goed, we zijn in mei nog geweest en onze tijd komt wel weer!

Een minicruise naar Newcastle

Ieder jaar ga ik een nachtje weg met onze oudste; even wat one on one time. Vorig jaar gingen wij een nachtje naar Breda en dit jaar, ja, waar ga je heen met een puberjongen van 13 jaar. Hij houdt van steden en reizen; en toen kwam ik de minicruise naar Newcastle tegen. Het klinkt luxer dan het is; want het is vooral reistijd. Maar ook quality time en daarom komt het vast ook goed.

Met de trein naar Londen

En we hebben nog een minivakantie op de planning staan; we gaan 3 daagjes naar Londen! Met de trein om precies te zijn; en ook echt drie volle dagen! Dag 1 vertrekken wij om 7.00 vanaf Rotterdam Centraal met de trein en op dag 3 komen wij om 22.30u weer op Rotterdam Centraal aan. Daarna moeten we vast een paar dagen bij slapen; we houden jullie op de hoogte! We slapen dus twee nachten in Londen, misschien wel in deze studio in Londen. Het hotel moet ik namelijk nog wel boeken.

Wat staat er nog meer op de bucketlijst

Frankrijk, Newcastle en Londen zijn dus al geboekt, maar er staan ook nog wat uitjes op de bucketlijst. We gaan wel kijken hoe ver wij dit jaar komen!

  • Met de jongste wil ik ook nog een nachtje ergens heen. Voor zo’n nachtje kijk ik graag op Voordeeluitjes en ik zag al wat leuke dingen staan.
  • Ons favoriete uitje als het +30 graden is; GlowGolf! GlowGolf Capelle zit het meest dichtbij voor ons; maar bij ook GlowGolf Rotterdam en Schiedam zijn wij wel eens geweest! Vooral als het buiten zo warm is; even lekker bijkomen!
  • Terugkerend iedere vakantie; Jumpen! Wij gaan graag naar 39 JumpStreet in Rotterdam. Lekker dichtbij en niet zo heel groot. De oudste vind hem eigenlijk wat saai, maar voor de jongste is hij precies uitdagend genoeg. We gaan dus een uurtje en lekker op tijd zodat het nog rustig is. Succes verzekerd!
  • Jaren geleden gingen wij naar Jurassic Golf (klik hier voor kaartjes met korting); sinds een tijdje is dit uitgebreid met Dino Experience Park! Kaartje kun je hier met korting kopen; wij hebben het nog op ons lijstje staan!

 

Voor de herfstvakantie hebben wij trouwens ook al plannen; we gaan een midweek naar Landal!