Hebben jouw kinderen ook hele boek van Albert Heijn vol gespaard met dino’s en blijven ze gefascineerd door die mooie beesten? Dan hebben jullie geluk; er is namelijk een nieuw mooi park in Gouda geopend; Jurassic Golf Advanture Park. Een hele mond vol; onze kinderen noemen het gewoon dino golf!

PS. sinds een tijdje hebben ze er een heel nieuwe gedeelte bij; Dino Experience Park!

Jurassic Golf Advanture Park

Jurassic Golf Advanture Park dus, een nieuwe midgetgolf baan en wat voor één; in de stijl van de dino’s. Voordat we er heen gingen bekeken we samen met de kinderen een filmpje op YouTube, ze vinden het altijd fijn om te kunnen zien wat ze kunnen verwachten. Ze hebben een aantal filmpjes; wat ziet het park er mooi uit! Afwachten of dat in het echt ook zo is 😉

Het park

Jurassic Golf Gouda ligt in Gouda en je kunt er voor de deur parkeren. Je moet wel even opletten dat je er niet voorbij rijdt; het ligt namelijk beneden aan de dijk. Bij aankomst zie je gelijk dat het een heel mooi, nieuw park is! Het ligt naast de bestaande golfbaan in Gouda en er is een mooi restaurant met leuke kindermenu’s. Als we dat hadden geweten… nu hadden we net gegeten 😉

Om te beginnen

Bij de start van de baan kregen we de stick (hoe heet dat eigenlijk?!), in verschillende maten. Ryan van ca. 1.10 kreeg de kleinste stick en de andere kinderen een grotere stick. Wij als volwassene kregen ook weer een grotere stick. Ook mochten ze een kleur balletje uitkiezen; leuk! Daarna kregen we een uitleg over de spelregels en de parkregels. Ze knoopten het goed in hun oren; o.a. niet aan de dino’s zitten en niet hoog slaan met je stick. Dat laatste was trouwens nog best moeilijk, vooral voor Ryan. Goed bij elkaar uit de buurt blijven dus.

jurrassic-golf-gouda2

Aan de slag

Je begint natuurlijk bij baan 1 en in totaal zijn er 17 banen. Er zit veel verschil in, van heel makkelijk tot heel moeilijk! De tweede baan was gelijk heel moeilijk; je moet over een stukje water heen slaan! En ja, als je dan verkeerd slaat, dan komt het balletje in het water 🙂 Gelukkig vis je hem er weer makkelijk uit. Bij alle banen is er wel iets wat het moeilijker maakt en dat houdt het uitdagend, voor jong en oud.

De dino’s

Alle banen zien er mooi uit en ook de omgeving is gewoon heel mooi. Zo ga je een grot in die lekker vochtig is en in de grot zelf is ook nog een verrassing. Verder zijn de dino’s heel erg mooi. Sommige bewegen of maken geluid, maar ook degene die dat niet doen zijn heel mooi. De kinderen gingen er graag mee op de foto. Wat ik ook heel mooi vond, is de hele mooie waterval die er is. Toen wij er waren was het niet zo heel erg warm, maar als het echt warm is, dan geeft het ook een heerlijke verkoeling denk ik zo. (niet om onder te gaan natuurlijk hihi)

dino-golf

 

Voor jong en oud

Wij gingen vooral voor de kinderen, maar ook voor volwassenen is midgetgolf erg leuk natuurlijk. Op de Facebook en Tripadvisor lees je veel leuke reacties; vooral ook van volwassenen. Wij kunnen ons hier alleen maar bij aansluiten; we hebben een leuke middag gehad! Nadat we klaar waren hebben we nog een ijsje gegeten met de kinderen; dat hoort er een beetje bij.
Onze conclusie; wat een mooi park is Jurassic Golf Advanture Park Gouda! Natuurlijk ook omdat het nog zo nieuw is, maar het ziet er allemaal heel netjes uit. De dino’s zijn supermooi en het midgetgolf heel leuk om te doen. De jongens hebben al een paar keer gevraagd wanneer we weer terug gaan 🙂