En ja hoor, er is weer een maand voorbij! Op mijn vorige maandoverzicht kreeg ik zulke leuke reacties, dat ik het gewoon nog een keertje probeer!

Verjaardag van Leo

De maand begon goed; met de verjaardag van Leo! Zijn verjaardag viel op zaterdag en die dag hadden we het druk met werken, zwemles en A.R. had nog een wedstrijd aan het eind van de dag. ‘s Avonds zijn we lekker uit eten geweest bij de plaatselijke snackbar hihi en zondags vierden wij zijn verjaardag! Hij kreeg een speciale LEGO set cadeau, Schip in een Fles van LEGO Ideas. Hij was er erg blij mee! Ook maakten wij heerlijke taart voor hem; dan voel je je toch helemaal jarig?

Op de fiets

Qua weer was het weer wisselend in maart; maar je merkt dat het beter weer wordt! R.J. heeft het fietsen opnieuw ontdekt en wil nu alles op de fiets doen. Prima, want eigenlijk was dat ook mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar; meer fietsen. R.J. zijn fiets was eigenlijk wat te klein, een nieuwe fiets stond dus op de actielijst. Toen hij helemaal overstuur binnenkwam omdat hij niet meer kon fietsen, schrokken wij eigenlijk wel een beetje; want wat bedoelde hij?! Maar zijn ketting was van de fiets; en dan kun je inderdaad niet meer fietsen. Een mooi moment voor een nieuwe fiets, vind je niet?!

Op school

Er stond nog iets op onze actielijst; het zadel van de fiets van A.R. hoger zetten. Dat was wel echt nodig! Hij moet nu ook regelmatig met school ergens naar toe fietsen, dus dan is het ook belangrijk dat het goed staat. En inmiddels is dit actiepuntje ook afgestreept; hij zit weer gewoon op zijn fiets. Hoewel deze ook alweer aan de kleine kant is; binnenkort zal hij ook een grotere moeten… Over het naar school fietsen; er was nog een akkefietje (of moet ik zeggen akkefietsje hihi). De juf gaf aan dat, als het heel erg hard zou regenen, een uitje niet door zou gaan, waarschijnlijk omdat zij geen zin had in 30 kletsnatte kinderen. Na een voorstel van een ouder om in dat geval wat ouders te regelen, zorgde voor een discussie in de groepapp. Met ouders die vonden dat ze best tegen wat regen konden… Ik vond het moeilijk om mij in te houden; maar mijn mening via een groepsapp komt dan toch niet helemaal tot zijn recht…

In de ban van de veters

De heren zijn dus goed bezig met het al het fietsen en A.R. besloot dat hij nog meer goede voornemens had. Veters leren strikken en dit keer goed! Natuurlijk hebben wij eerder pogingen gedaan, maar het lukte het nooit echt goed. Met als gevolg dat we voor een alternatief voor veters strikken gingen. Deze week kochten wij nieuwe schoenen en dit keer mocht ik ze niet aanpassen hihi. R.J. kreeg er goede moed van, want hij wil het nu ook weer leren. Maar goed, daar moeten we dan eerst veterschoenen voor kopen 😉
De combinatie veel fietsen en nieuwe veterschoenen was trouwens ook wel even schrikken! Want vorige week stond A.R. is een behoorlijk benarde positie; zijn veter was om de trapper heen gedraaid! En goed ook, zijn schoen zat muurvast. Gelukkig kwam zijn broertje ons halen dat er iets was, anders had hij misschien nog wel lang buiten gestaan. Het was een gepriegel, maar gelukkig kregen wij de veter weer los. Les van de dag; zorg dat je veters goed vast zitten als je gaat fietsen!!

Logopedie

Eerder vertelde ik al dat A.R. zijn voortanden mist sinds hij twee jaar is, met alle ellende van dien. Zijn beide voortanden zijn inmiddels door (jippie!!), maar wel schots en scheef. Half maart moesten wij weer terug naar logopedie en vanaf begin maart moet hij weer wekelijks. Zijn uitspraak is namelijk niet zo duidelijk en dat komt omdat zijn tong gewoon een eigen wil blijft houden. Eigenlijk wilde ze wachten tot hij een beugel heeft gehad, omdat zijn tanden dan op de juiste plaats staan en hij het het makkelijkst kan leren. Maar dat kan nog wel jaren duren! Hij heeft nog lang niet al zijn tanden gewisseld en daarna zou hij pas een beugel mogen. A.R. is er niet zo blij mee, maar ik vind het belangrijk. Begin april heeft ze weer een plekje voor hem; dus dan moeten wij weer aan de bak.

Examen Leo

Eerder vertelde ik al dat Leo op taekwondo zit; een stoere sport hoor! Hij moest deze maand examen doen; voor de blauwe band. Best spannend; je slaagt zeker niet altijd. Maar Leo heeft het gehaald, superknap! Hij moet nu nog voor de rode slip, rode band, zwarte slip en daarna mag hij voor de zwarte band! Zo makkelijk als ik het nu opschrijf is het niet hoor haha. Hij is zeker nog 2 jaar bezig. De blauwe band is in ieder geval binnen!

Werk in de winkel

Qua werk was het natuurlijk ook weer lekker druk! In de LEGO winkel hadden we weer wat leuke activiteiten, zoals een bouwwedstrijd voor het goed doel en een Expert avond die ook heel geslaagd was. De winkel heeft ook wel nadelen, zo kon ik niet naar de verjaardag van mijn oma. Ze werd 88, een mooie leeftijd! Gelukkig kon ik een andere keer natuurlijk 🙂
Met supermoms.nl gaat het ook allemaal lekker en met eenkadovoor.nl heb ik ook weer wat leuke nieuwe activiteiten op de planning staan. Verder ben ik ook weer even druk met LuckyShirt, een concept dat ik samen met een vriendin heb gemaakt.  We blijven lekker bezig 😉

Basketbal wedstrijd

Eerder vertelde ik al dat A.R. en R.J. op basketbal zitten; een sport waar ik vroeger zelf ook altijd op wilde hihi. R.J. speelt nog geen wedstrijden, maar A.R. wel en hij doet zo goed zijn best. Leo maakte er een filmpje van, voorzien van commentaar en al. Net een professional haha, hij is zijn roeping mis gelopen!

Naar de Adriaans

Ken jij de Adriaans van Zapp? De Adriaans zijn drie vrienden die de meest gekke stunts, pranks en experimenten uithalen. Past Vincent in een ballon? Kunnen ze een looping bouwen? En wie lacht zich misselijk? Ze houden van een uitdaging, maar natuurlijk niet zonder tegenprestatie. Kortom; Chaos op de zender! Binnenkort komt er ook een hele leuke aflevering, waarbij zij onze hulp nodig hadden. Gaaf toch?? We kunnen niet verklappen waar die hulp precies was, maar wel dat wij bij de opnamen mochten kijken. A.R. ging met Vincent, Thomas & Gertjan op de foto; gaaf toch!!

En verder…

In maart hadden wij ook genoeg leuke uitjes! We gingen naar de première van de Ducktales, waar ik al eerder over schreef. Ook ging ik naar de kapper, heerlijk! Dit was alweer even geleden omdat mijn kapster met zwangerschapsverlof was. In de tussentijd ben ik een keer bij een collega geweest, maar dit beviel toch minder. Daar heb ik het uitgesteld tot zij weer terug was, erg he?! Verder kwamen er vrienden gezellig eten en een neefje kwam logeren. Altijd gezellig! Ook hebben wij het voorjaar ingeluid met een bezoekje aan onze favoriete ijssalon Janssen in Boskoop. Wat ons betreft de beste ijssalon en ook nog eens op steenworp afstand bij mijn ouders vandaan. Hebben wij even geluk!

Goede voornemens

Terwijl ik mijn maandverslag maak, merk ik dat mijn verslag best veel over mijn mannen gaat haha. Terwijl ik zelf ook best leuke dingen doe hoor! Maar dan blijkbaar vooral met de mannen; iets om even over na te denken. Verder ben ik deze maand veel bewuster gaan leven; hier komt snel een update over.

De komende maand

April wordt vast ook weer een hele toffe maand! Het meeste verheug ik mij op de laatste dag van de maand, 30 april gaan wij namelijk een paar daagjes naar Disneyland! Verder staat er een bezoekje aan het Maritiem museum op de planning en vast nog wel meer leuke dingen. Ga ik vanuit haha.

Hoe was jouw maart?!