Mijn zoontjes heten Alec en Ryan… leuke namen, toch?! πŸ™‚ De naam Ryan hoor je wel regelmatig, Alec een stuk minder. Het is toch altijd weer grappig als je iemand tegen komt met dezelfde naam!

Hoe heet hij?

Ryan is al een paar keer mensen tegen gekomen die hetzelfde heten, vooral toen wij in Wales en Engeland op vakantie waren. Daar heten ze allemaal Ryan hihi. Maar de naam Alec hoor je eigenlijk nog nooit! Zelf ben ik, sinds hij geboren is, een stuk of drie keer iemand tegen gekomen dat zo heet, zo grappig! In beide gevallen dacht ik ‘hoor ik dat nu goed?’ En toen ik er naar vroeg werd er in beide gevallen een beetje bits geantwoord ‘Nee, hij heet Alec met een C!’ Ja… dat zei ik ook, want zo heet die van mij ook!

In de klas

Mijn eigen naam kom ik ook niet meer zoveel tegen. Ja pas, bij de kapper, toch grappig hoor! Op de lagere school ben ik volgens mij nooit een Martine tegen gekomen, niet een die ik mij kan herinneren in ieder geval. En op de middelbare school zat ik ineens met drie Martine’s in de klas! Ja, Γ©cht waar! Op de MTRO kwam ik er later ook nog eentje tegen, maar verder volgens mij niet meer. De Martine van de MTRO werd een goede vriendin van mij, dat was altijd wel grappig als we samen waren en elkaar ergens moesten voorstellen. Ik vond het trouwens nooit raar om haar Martine te noemen, ik had nooit het gevoel dat ik mijzelf riep hihi. In de klas maakte ik er natuurlijk ook wel eens gebruik van, door niet te reageren als mijn naam werd geroepen! Gelukkig kreeg ik geen bijnaam in de klas, zoals Martine L.; wat je wel vaak hoort als meerdere mensen in de klas dezelfde voornaam hebben.

Beroemde Martine’s

Ik heb het er al eerder over gehad; ik ben vernoemd naar Martine Bijl; wat helemaal niet erg is! Wist je dat er ook een lied voor haar geschreven is door Louis Neefs? Mijn moeder zong het altijd voor mij πŸ™‚ Zie hieronder het filmpje!

Verder ken ik Martine van Os van vroeger (geen idee wat ze tegenwoordig doet) en dat vond ik altijd wel grappig omdat haar achternaam ook wel wat van mijn achternaam weg heeft. Verder kwam ik pas iemand tegen, helemaal niet beroemd, maar haar zus heet Martine. Altijd grappig om te horen, toch? Nog grappiger; haar zoontje heet Alec! Wat een toeval!

Hoe is het met jouw naam? Hoor jij jouw naam vaak? En hoe vind je dit?