Geïnspireerd door de Babynamen tag van Blogmama, verzon ik ‘De voornamen van kind(eren)  tag’, met vragen over de namen van je kinderen!

1. Wat zijn de namen van jouw kinderen, inclusief eventuele doopnamen?

Mijn oudste zoon heet Alec Ruben, roepnaam Alec. Mijn jongste zoon heet Ryan James, roepnaam Ryan. Het zijn beide Engelse namen, maar wij spreken ze op zn Nederlands uit.

2. Wat is de betekenis van de naam van de kinderen?

Alec is een Griekse jongensnaam; beschermer van mensen. Ryan is een  Keltische naam en betekent kleine koning. (bron; Babybytes)

3. Zijn jouw kinderen vernoemd? Zo ja, naar wie?

Nee, ze zijn niet vernoemd, al zeggen wij wel eens gekscherend dat ze vernoemd zijn naar de acteurs Alec Baldwin en Ryan Reynolds.

4. Waarom heb je er wel of niet voor gekozen om jouw kinderen te vernoemen?

We vonden het niet nodig om te vernoemen, dan zul je altijd zien dat je toch iemand voor zijn kop stoot. Nu is niemand vernoemd, lekker duidelijk!

5. Hoe zijn jullie uiteindelijk op de naam gekomen?

Bij Alec zijn we in het namenboekje begonnen, bij de letter A. We hadden nog wel een aantal andere keuzes, maar Alec bleef terugkomen. Ruben vonden wij gewoon een leuke naam en samen vonden we het ook wel mooi klinken.
Bij Ryan hebben we een paar lijstjes gemaakt en al vrij snel kwam Ryan naar voren. Ik vond James sowieso een hele leuke naam, het stond ook op mijn lijstje als voornaam voor Alec! Maar het is Ryan zijn doopnaam geworden; ik vind het een stoere naam!

6. Duurde het lang voordat jullie de naam hadden?

Ik weet het niet meer precies, maar ik denk zo rond de 25 weken. Nadat we wisten dat het een jongen werd, waren wij er dus vrij snel over uit!

7. Waren jullie het snel eens over de naam?

Eigenlijk wel, we zaten wel op een lijn. Over de meisjesnamen trouwens wat minder, dus ik denk dat we geluk hebben gehad.

8. Hoe zouden jouw kinderen heten als ze van het andere geslacht waren?

Alec zou Emma geheten hebben en bij Ryan zou het Anna geweest zijn.

9. Zou je nu weer voor de namen van jouw kinderen kiezen of zou je voor een andere naam kiezen?

Dan zou ik weer voor deze namen gaan! Al is Alec niet altijd blij met zijn naam, hij wordt heel vaak Alex genoemd. Soms verbetert hij dat, soms laat hij het zo. Ik weet dat hij dat niet zo leuk vind. Ryan heeft daar veel minder last van.

10. Hoor je de naam van jouw kinderen vaak?

De naam Alec hoor je bijna nooit; volgens Babybytes is die naam ook maar 323x gegeven in Nederlands, sinds 2006. Ik weet een aantal kinderen die Alec heten, maar ik ken zelf eigenlijk verder niemand.

De naam Ryan hoor je wel wat vaker, maar ik denk dat ik ook pas een stuk of 6 keer een ander kindje ben tegen gekomen dat ook zo heet. Ryan vind dat wel heel erg grappig, dat er dan nóg een Ryan is. Sinds 2006 zijn er 3160 Ryans geboren in Nederland, volgens Babybytes.

11. Heb je van te voren iets met de naam van jouw kinderen gekocht?

Ja! Voor beide had ik een shirtje met hun naam gekocht, het was het eerst shirtje wat ze aan hadden. Wat een vertrouwen he?! Ook had ik een luiertas en een lakentje met hun naam gekocht. En heel goed verstopt!

12. Kort je de naam van je kinderen wel eens af of heb je een koosnaampje voor ze?

Ik kort hun namen eigenlijk nooit af, ik heb zo’n hekel aan afkortingen! Wel noem ik ze vaak boef en boeffie 🙂

11 . Ben je nog wel eens een naam tegen gekomen waarvan je dacht ‘dat is ook écht een leuke naam!’

Pas kwam ik de naam Storm tegen, dat vind ik toch wel een hele leuke naam. En voor een meisje kwam ik de naam Logan tegen, ook een superleuke naam! Maar ik heb nog nooit spijt van de mooie namen van de heren gehad!

Wat vinden jullie van mijn tag? Ik zou het heel leuk vinden als jullie hem ook invullen; zo leuk om te zien hoe iedereen aan hun mooie namen zijn gekomen! Als je hem invult, noem je deze tag dan ook even en laat je dan hier een reactie achter? Ik vind het leuk om hem ook te lezen en te delen!