Zo met dierendag in zicht lijkt het mij wel een mooi onderwerp; huisdieren! Je hebt ze of je hebt ze niet haha. Wij hebben ze niet en dat vind ik eigenlijk wel prima. Maar mijn kinderen natuurlijk niet!

Toen wij klein waren

Zelf ben ik niet met huisdieren opgegroeid, mijn vader had er echt een hekel aan! Mijn man had vroeger wel een huisdier; een hond om precies te zijn. Het verhaal gaat dat hij zooo bang voor honden was, dat ze besloten een hond te nemen. En blijkbaar werkte het, want hij was gek op zijn hond Timmy! Mijn man herinnert zich verhaal trouwens anders, maar dat is een ander verhaal haha. Zelf heb ik jaren een kat gehad toen ik op mijzelf ging wonen, maar dat was meer een erfenis dan een eigen keuze. Uiteindelijk was ik gek op het beestje, maar om nu zelf weer een kat te nemen?

Ik wil een huisdier

Maar goed, nu willen de kinderen dus een dier! De oudste zou wel een hond willen en hij is sowieso wel gek op dieren. De jongste is jaren heeel erg bang geweest voor dieren; die rende blind de weg op als hij alleen maar dacht dat hij een hond of kat in de verte zag! Inmiddels is hij acht en een stuk bijgedraaid. Mijn zus heeft een hond en die vind hij toch ook wel erg lief! Dus ja, ze zouden allebei wel een hond willen!

Geen hond

Maar nee, een hond komt er bij ons niet in. Mijn man zou het dan misschien nog wel willen, maar beseft zich ook goed dat wij heel vaak niet thuis zijn. En een hond is dan toch een flinke verantwoording! En ik heb sowieso niets met honden; ik zou niet weten wat ik er mee aan moet. Het klinkt allemaal wel leuk en aardig; maar je moet natuurlijk niet zomaar een huisdier nemen.

Dan maar een…

Toch begrijp ik wel dat het wel goed voor de verantwoordelijkheid is om een huisdier te hebben! En daarom heb ik met de jongste een compromis gesloten. Hij mag een goudvis, maar hij moet hem verdienen! Hier hebben wij afspraken over gemaakt en hij is mij toch gemotiveerd! Heerlijk om te zien en hij fantaseert al helemaal of zijn goudvis! Schattig en ik weet ook wel dat het in de praktijk wel tegen zou vallen. Maar goed, dit is voor mij een goed begin om hem kennis te laten maken met ├ęchte verantwoording voor iemand anders en een huisdier!

Hebben jullie een huisdier genomen omdat de kinderen dat zo graag wilde?