Inmiddels zijn we een aantal weken verder. Choco is nu ruim 6 maanden en we zijn aardig gewend!  Om eerlijk te zijn hebben mijn man en ik ons wel een beetje vergist in het vele werk dat er bij komt kijken. We doen het met liefde, dat zeker, maar vermoeiend kan het wel eens zijn.Maar we hebben een ritme ontwikkeld waar we allebei baat bij hebben.

Met de kinderen

De kinderen zijn ook helemaal gek op haar, vooral mijn zoontje. Zo bang als dat hij eerst was, zo niet bang is hij nu. Hij rolt met haar over de grond, ligt languit bij haar en wilt de hele tijd maar met haar knuffelen. Soms om gek van te worden 😉 Dieren en kinderen zijn een gouden combinatie, dat blijkt maar weer. Had hij vroeger nog altijd een knuffelbeest dat overal mee naar toe moest; nu is het Choco. Dieren prikkelen de fantasie van het kind, dus dat zit wel goed. Wist je dat maar liefst 70% van de Nederlandse gezinnen met kinderen dan ook een huisdier heeft? Dat blijkt uit een onderzoek van Pets Place

 

Cursus

Maar welke invloed hebben huisdieren op kinderen? En waar moet je als ouder(s) allemaal op letten? Zoals ik al zei; misschien dat we dat allemaal wel iets onderschat hebben. Wist je dat Pets Place tips geeft over de aanschaf en verzorging.
Ook zijn wij begonnen met een puppy cursus, zodat ze de basiscommando’s onder de knie krijgt. Het werkt al heel goed en je merkt dat ze ook al wel rustiger word. Heel leuk om te zien en ik zou het iedereen aanraden die een puppy heeft of er over na denkt.

Puberteit

Helaas zit Choco nu in de puberteit. Ja echt, ook honden komen in de puberteit! Dit betekent dat ze niet luistert. Eerst luisterde ze wel, nu heeft ze daar geen zin in. Doet alles wat niet mag en sloopt alles wat er voor handen is. Lastig, ja dat is het zeker, maar ze wordt er natuurlijk niet minder lief van!! Het is echt heel gezellig met haar in huis, saai is het nooit en ze is altijd heel blij als ze je ziet. Zouden jullie aan een puppy beginnen met 2 jonge kinderen in huis?

Pets Place

We hadden het al even over Pet’s Place; omdat huisdieren en kids de perfecte combinatie zijn, heeft Pets Place rondom de film ‘Huisdiergeheimen’ een longdrinkglazen spaaractie opgezet. Van 25 juli t/m eind december kun je bij de fysieke winkels van Pets Place en Boerenbond sparen voor acht limited edition longdrinkglazen met de karakters uit de film. Zo wordt de aanschaf van huisdierproducten ook een feestje voor jouw kindje. Wij kregen al een aantal glazen en ze zijn een hit 🙂 Bekijk hier de actie!

petsplace