Gaan jouw kinderen naar de kinderopvang? Dat kan zijn naar het kinderdagverblijf, de BSO of misschien noem je het wel NSO. Let dan op; de derde donderdag van september is het weer de Dag van de Leidsters!

Naar het kdv of de bso

Mijn zoontjes gaan al vanaf dat ze klein zijn met veel plezier naar het kinderdagverblijf. Ze hebben het er altijd zo naar hun zin gehad! Het is toch altijd afwachten of kinderen het naar hun zin hebben. En, ook wel fijn, ik ben ook erg blij met de leidsters. Daarom ben ik blij met de derde donderdag van september; Dag van de Leidsters! Ik vind het belangrijk om hier toch wel even bij stil te staan.
 

In het zonnetje

Het is een goede zaak om de leidsters, juffen, pedagogisch medewerkers of hoe je ze ook noemt, eens in het zonnetje te zetten! Natuurlijk doen ze gewoon hun werk, maar ze zorgen wel voor ons meest kostbare bezit en ik heb het gevoel dat ze regelmatig een stapje extra doen. Dat is toch heel fijn voor ouders. Daarom vind ik het leuk om eens wat extra voor ze te doen en gelukkig ben ik niet de enige. Een aantal jaren geleden is de derde donderdag van september officieel uitgeroepen tot de Dag van de Leidsters. In overleg met partijen uit de wereld van de kinderdagverblijven is besloten dat leidsters een vaste dag verdienen waarop ouders hun waardering kunnen onderstrepen voor de medewerkers van de kinderdagverblijven. Handig, want wanneer doe je het anders, alleen bij een afscheid ofzo. En dat is eigenlijk al te laat!
 

Geen chocolade!

Maar een originele verrassing bedenken voor de juffen van het kinderdagverblijf, dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Want waar verras je de leidsters mee? Een cadeau voor iedere leidster op zich of kies je juist een cadeau voor de hele afdeling. En laten we niet allemaal een doosje chocolade en thee meenemen, want (hoe lief bedoeld ook) dat is niet echt origineel. Maar wat geef je dan wel? Wil je weten wat je wel cadeau kunt doen? Kijk hier voor Dag van de leidster cadeau!

Geschenk namens de groep

Veel oudercommissies zullen ook iets aan deze dag doen; al zal dat per kinderdagverblijf of BSO weer anders zijn. In de jaren dat mijn kinderen er waren, werd er dit namens de groep gegeven
  1. Een vlaggenlijn met vlaggetjes getekend/ gekleurd door de kinderen
  2. Versierde theezakjes
  3. Een memoryspel met foto’s van alle kinderen
  4. Een foto van de kinderen op een papieren bloem; zodat je een mooi boeket met bloemen/ kinderen hebt!
  5. Een vriendenboekje voor de leidsters, ingevuld door de (ouders) van de kinderen. Leuk om nog eens na te lezen!

Knutselen

Bedenk vooral dat het de gedachte is die telt! Kom dus niet aan met dure cadeaubonnen; dat is echt niet nodig. Een eigen gemaakte tekening is toch heel erg leuk? De juf heeft vast wel een map oid waar ze ze in bewaard. Zelf vind ik het leuk om er dan ook nog een foto bij te doen; dan weten ze later ook nog wie hij is.