Jaaaa, ik heb nu echt een hele leuke tag ingevuld. De Fashionista tag, de mama editie, superleuk zeg. Ik kwam deze tegen via het blog van moonoloog!  Lezen jullie mee?

1. Hoe zou je je eigen kledingstijl omschrijven?

Sportief, stoer en een tikkeltje bekakt. Ik hou vooral van spijkerbroeken en stoere laarzen of lekkere gympen. Ook polo tshirts zijn favoriet bij mij en een blazer doet het ook altijd goed. Wel vind ik het heel belangrijk dat het ook lekker en comfortabel zit.

2. Heeft je kind of hebben je kinderen een specifieke kledingstijl en zo ja, hoe zou je die omschrijven?

Mijn dochter was toen ze kleiner was een heel echt meisje meisje. Schattige rokjes en jurkjes die konden zwieren waren favoriet bij haar. Nu ze ouder is is haar smaak een stuk stoerder. Draag vooral spijkerbroeken met een leuk shirtje erop. Voor de zomer heeft ze ook nog wel een paar jurkjes, vooral omdat dat makkelijk en luchtig is.
Mijn zoon trekt vooral aan wat mama koopt. Wel wordt hij steeds kritischer, dus krijg niet alles aan bij hem. Overhemden weigert hij echt en ook spijkerbroeken zijn niet zijn favoriet. Toch krijgt hij dat het meeste aan, een spijkerbroek met een stoere polo of een leuk vestje. Hij zou het liefst elke dag in zijn joggingbroek lopen. Maar dat vind ik geen goed plan.

3. Wat is je lievelingskledingstuk?

Eerlijk gezegd is dat mijn joggingbroek, er is niks lekkerders dan die aan doen na een lange dag. Of gewoon op een zondag de hele dag erin lopen. Maar goed, dat gebeurd zelden. Verder ben ik dol op mijn spijkerbroek en mijn blazer die ik toch alweer een paar jaartjes heb.

4. Waar shop je het liefst kleding voor jezelf? En waar voor je kind(eren)?

Voor mijzelf koop ik graag bij The Sting of America Today. De basics koop ik vaak bij de Hema of Primark.

Voor Vera shop ik het liefst bij America Today Junior, Bennetton of via internet. Voor Rens kan ik goed slagen bij de WE, H&M, ZARA en ook America Today Junior. De basics koop ik voor hun vooral bij de Hema.

5. Wat trek je aan als je een avondje uit gaat?

Het ligt een beetje aan de gelegenheid, maar meestal kom ik toch op mijn spijkerbroek met een net bloesje en blazer uit. Een jurkje of rokje kan ik ook nog wel eens aantrekken, maar dat ligt ook aan mijn stemming en het weer. Verder een paar mooie en nette schoenen en ik zorg dat mijn haar en make-up netjes zitten.

6. Wat doe je met kleding die je (kind) niet meer draagt?

De kleding van mijn kinderen geef ik regelmatig nog door aan vriendinnen. Ik ben wel kieskeurig, het moet er nog wel echt netjes uitzien en heel zijn. De rest van de kleding geef ik weg aan een goed doel. Zo is iedereen weer blij.

Mijn eigen kleding blijft vaak te lang in de kast liggen. Als ik dan een echt opruim bui heb, dan sorteer ik het of ik het nog wil bewaren en anders gaat het ook in de zak voor het goede doel. Meestal gaan er dan wel 2 tot 3 zakken weg.

7. Koop of krijg je weleens tweedehands kleding?

Voor mijzelf koop ik eigenlijk nooit iets tweedehands. Voor mijn kinderen koop ik ook niet vaak iets tweedehands, al heb ik voor mijn dochter pas wel op Marktplaats een rij jas gekocht, maar deze was nog niet gedragen. Verder krijg ik geen tweedehands kleding, omdat alle kinderen die ik ken jonger of een grotere maat hebben.

8. Koopje scoren in de sale of krom liggen om een dure jas die je echt móet hebben?

Lastig, vroeger was ik een echte koopjesjager. Maar tegenwoordig vind ik de uitverkoop nogal een tegenvaller en koop ik liever dingen die wat duurder zijn, maar ik wel echt leuk vind en lang kan dragen.

9. Hoe kleed je je het liefst als je de deur niet uit hoeft?

In mijn joggingbroek met een lekker vest en dikke sokken. Vooral als het dan buiten lekker koud is vind ik dit heerlijk. In de zomer trek ik dan het liefst een makkelijk jurkje aan of een makkelijke korte broek met een topje en slippers.

10. Bepaalt je kind wat hij/zij aan wil en in hoeverre laat je hem/haar hier vrij in?

Door de weeks ben ik minder streng en mogen ze ook wel eens combinaties waarvan ik denk; moet dat nou?! Maar als we een feestje hebben of we gaan ergens toe, dan bepaal ik in grote lijnen wel wat ze aan trekken. Een compromis sluiten is vaak ook een goede optie.

Ben benieuwd naar jullie kledingstijl, waar houden jullie van en mogen jullie kinderen altijd bepalen wat ze aan willen trekken?