Honderden, nee duizenden mensen doen het. De een met de tent, de ander met een camper en weer een ander met de caravan. Waar ik het over heb: kamperen!

Wat is kamperen eigenlijk

In het woordenboek heb ik even opgezocht wat het nu eigenlijk betekend; kamperen. Heel eenvoudig betekend het: in een tent, camper of caravan overnachten.
Maar wat is het toch dat mensen kamperen zo geweldig vinden? Voelen ze zich meer 1 met de natuur, even helemaal weg van de dagelijkse sleur? Daar zit je dan, in de regen in je tentje of caravan en je kan geen kant op. Is het dat wat het zo aantrekkelijk maakt, mij lijkt het iig helemaal niks….

Zomervakantie

Zoals elk jaar staat de zomervakantie weer voor de deur en dan is natuurlijk de grote vraag: wat gaan we doen? Wij kregen het aanbod om in Nederland 12 dagen te gaan kamperen. Oh help, dacht ik. Noem mij maar een verwend nest, maar ik geef toch de voorkeur aan de dagelijkse luxe van mijn keuken, badkamer en vooral wc. Maar ja, ik ben niet alleen in dit huis en de rest van mijn gezin stemde allemaal voor. Dus kamperen werd het. En wat zag ik er tegenop!

Best leuk

Ok, eerlijk is eerlijk. Het was best leuk. Het weer is gelukkig heel erg mee gevallen, af en toe eens een buitje en koud was het niet. Toch hebben we een dag regen gehad, heel veel regen. En ja, wat ga je dan doen. Buiten zitten kan niet en in de caravan met zijn 4tjes is ook niet echt praktisch. Dus de kinderen in de caravan en wij samen in de voortent, spelletjes doen. Ik kan geen rummikub meer zien 😉 Wat ik wel echt vreselijk vond; douchen! Normaal gesproken ben ik gek op douchen en kan ik er niet lang genoeg onder staan. Maar op de camping, nee liever niet. Daar loop je dan, met je toilettas, handdoekje en schone kleding.

Maar….

De 1e keer dat ik daar ging douchen was het al raak, het water was niet warm (beetje lauw) en ja hoor, ik laat natuurlijk weer mijn kleding vallen. Als gevolg dat ik nat ondergoed had. Serieus!!!  En dan hebben we het nog maar niet over de wc, die verder prima schoon waren, maar dan de mensen die naast je zitten. Alle geluidjes en luchtjes ruik je, nou dan springen mijn darmen iig spontaan van op slot. Ook niet fijn als je daar 11 dagen bent.  En dan nog het koken, verder dan een pannetje soep en noodles ben ik niet gekomen. Het is allemaal zo klein en  toch wat wiebeliger dan thuis. Maar als ik  dan even de dagelijkse luxe vergeet, heb ik echt wel genoten van alles. Lekker primitief op een heerlijk plekje in het bos. Even verstand op nul en genieten van de mooie omgeving, maar vooral van elkaar. Want dat is tenslotte het allerbelangrijkste.

En wie weet, gaan we volgend jaar wel weer kamperen…..?