Volgende week komt de schoolfotograaf bij mijn zoontjes op school, leuk! Vooral bij de jongste, dan kan ik eens goed kijken naar welke kindjes er in zijn klas zitten. Maar aan een leuke schoolfoto kunnen nog wel wat haken en ogen zitten! Lees je mee?

Welke kleding

Een leuke schoolfoto begint toch wel met een leuk setje kleding, toch? Het hoeft natuurlijk niet de duurste kleding te zijn, maar een witte bloes is niet zo handig als de portretfoto’s op een witte achtergrond worden gemaakt. Ik ben absoluut geen expert, maar ik denk dat blauwe kleding vaak het meest neutraal is. Als maar niet heel de klas in het blauw is 🙂

Nieuwe kleding

Zelf vind ik niet dat je nieuwe kleding hoeft te kopen voor de schoolfoto, maar vaak doe ik het wel. Ik vind het leuk om over de kleding na te denken; hier begin ik wel een week of drie van te voren mee. Gewoon even kijken wat ze in hun kast hebben wat ik leuk zou vinden voor de schoolfoto.

Let wel op dat je het niet te moeilijk maakt! Zo had ik zelf ooit voor de schoolfoto (in groep 3) een hele leuke trui aan, met daaronder een witte bloes. Blijkbaar had ik het die dag nogal warm en heb ik mijn trui ergens uit gedaan. Om vervolgens op de foto’s alleen in mijn witte bloesje te staan. Hier was mijn moeder niet blij mee!

Outfit die bij het kind past

Wat ik overigens ook wel belangrijk vind, is dat het outfitje bij het kind past! En niet qua maat, hoewel dat ook wel handig is, maar ook qua persoonlijkheid. Als jouw kind altijd heel ‘makkelijk’ gekleed is en op de foto ineens in een heel net overhemd staat, dan zullen kinderen hem misschien niet eens herkennen! Een beetje netjes, of netter als anders kan natuurlijk best, maar overdrijf niet. Laat je kind wel als zichzelf op de foto gaan!

Matching kleding

Mijn zoontje gaan dit jaar ook samen op de foto, leuk! Ik heb hier dus wel rekening mee gehouden en kleding uitgekozen die matchen. Als ze vloeken op de foto, niet echt handig, toch. Hou jij hier rekening mee?

Naar de kapper

En ja, ik laat de jongens ook nog even naar de kapper gaan voor de schoolfoto. Niet de dag ervoor, maar zo’n 1,5 week. Je weet maar nooit hoe het mis kan gaan met het kapsel haha. Ze hebben dus weer lekker een kort koppie, helemaal klaar voor de schoolfoto!

Het resultaat?

Benieuwd naar het resultaat? Daar moeten we nog even op wachten; ze gaan komende maandag op de foto en daarna duurt het vast nog heel lang voordat we de foto’s krijgen 🙂 Daarna doe ik in ieder geval een foto cadeau aan mijn moeder en schoonmoeder; daar zijn ze altijd blij mee!

De laatste keer dat ze samen op de foto gingen was drie jaar geleden; dit was toen het resultaat. Ik hou jullie op de hoogte van het resultaat van deze keer!

En jullie, hoe bereiden jullie je voor op de schoolfoto? Tips en trucs zijn van harte welkom!

En, wat vinden jullie van het resultaat? Ik ben er super blij mee!

IMG_5240