Het is weer feest; er is een spaaractie bij de Plus Supermarkt! En eentje die mijn kinderen echt heel erg leuk vinden; die van Emoji’s. En stiekem vind ik zo ook wel leuk; ik doe de komende weken dus boodschappen bij de Plus! Maar wist jij dat die spaaracties die je cadeau krijgt van de supermarkt goed zijn voor kinderen?

Gek op sparen

Nederlanders zijn gek op sparen! Volgens mij is er geen ander land dat zoveel spaargeld op de bank heeft staan en dat zoveel zegeltjes spaart. Neem daar de moderne spaaracties bij; ja, die kun je als Nederlander natuurlijk niet overslaan!

Rage bij kinderen

Het succes van de spaaractie begint bij de kinderen! Een tijdje geleden kon je dierenplaatjes bij de AH sparen, maar mijn kinderen hebben niet zoveel met dieren. Ik moet eerlijk bekennen dat ze uiteindelijk alsnog wilden gaan sparen, maar ze waren minder enthousiast (lees fanatiek) als bij de Emoji’s of de Minions van een paar jaar geleden. Op het schoolplein horen de kinderen over een spaaractie; vaak enkele uren nadat de actie is in gegaan. En daarna krijgen ouders direct opdracht om boodschappen te gaan doen. En een beetje veel!

Doe je mee

Ik zal eerlijk bekennen; ik ben er ook wel gevoelig voor. Eigenlijk ga ik nooit naar de Plus Supermarkt, maar voor de Emoji’s zal ik voorlopig wel gaan. Met de Smurfen heb ik eigenlijk niets; die heb ik dus ook niet echt gespaard. Dat vonden ze niet zo leuk, maar gelukkig had de AH tegelijk ook een spaaractie; ja, je moet toch een keuze maken! Sommige kinderen gaan zelfs bij de supermarkt staan om aan om het aan het winkelend publiek te vragen, maar dat vind ik helemaal niets! Nu wonen wij ook niet in de buurt van een supermarkt (en ik ga er toch zeker niet op wachten!!), maar sommige kinderen staan er volgens mij de hele middag. Sorry, maar dat vind ik echt onzin en soms ook heel opdringerig…

Goed voor kinderen?

Zijn die spaaracties nou goed voor kinderen? Ik denk het wel! Je leert er onbewust door sparen en je weet ook niet wat er in het zakje zit. Dat zorgt soms best voor een teleurstelling en dat is niet zo erg. Daarbij vind ik het heel grappig om te zien dat ze er een eigen waarde aan geven. Als jij perse die ene Emoji wilt, dan heb je er misschien wel twee of drie anderen voor over. Of niet, dat is aan jou. Zolang het eerlijk gaat; is het onderling ruilen ook een hele les!

Wat vind jij van de spaaracties? Doen jouw kinderen mee?