Tegenwoordig moeten er regelmatig vriendenboekjes ingevuld worden met daarin vaak de vraag ‘Wat wil je later worden?’ Hier krijgen wij vaak de leukste reacties op; lees je mee?

Mickey Mouse en Olaf

Alec was tot groep 3 écht een die-hard Mickey Mouse fan! In groep 1 vertelde hij dan ook tegen iedereen dat hij later Mickey Mouse wilde worden en dan zou hij in Disneyland Parijs gaan werken. Ryan wilde Olaf worden, niet in Disneyland, maar gewoon in het echt. Hihi

Ijsjes verkoper

In groep 2 veranderde Alec iets van mening; toen wilde hij ineens ijsjesverkoper worden. Geen slechte keuze toch, vooral niet in de zomer hihi. Ik heb hem toch wel even uitgelegd dat hij waarschijnlijk niet veel geld zal verdienen als hij zelf alle ijsjes op eet 🙂

Bij mama op kantoor

Ze hebben werkelijk geen flauw idee wat mama voor werk doet; behalve dan ‘mama verkoopt geluksmuntjes‘. Dat doe ik ook haha, maar dat is niet het enige. Het maakt ze ook niet uit wat ik doe; als ze later groot zijn komen ze bij mij werken.

LEGO verkopen met papa

Of LEGO verkopen met papa! Ja, dat is natuurlijk ook wel een hele goede keus 🙂

Alles

Ryan heeft blijkbaar wat meer moeite met het maken van een keuze; hij wil gewoon ALLES worden! En ach, geef hem eens ongelijk hihi, want als je 4 bent liggen toch ook nog al je opties open, waarom zou je je nu al vastpinnen hihi. Ik schrijf dan ook trouw ‘alles’ op als hij de vraag weer krijgt. Hij weet ook echt wel wat alles is, hij wordt superheld, politie, brandweer, ijsverkoper én hij gaat bij papa en mama werken! Hij komt tijd te kort 🙂

Wat ik wilde worden

Zelf wilde ik trouwens altijd politie agente worden; ik heb dit ook echt tot groep 7 of 8 vol gehouden. Maar toen kwam ik er achter dat je dan wiskunde in het pakket moest houden én dat is dus echt niets voor mij. Toen had ik blijkbaar nog niet over de coopertest nagedacht ;). Later wilde ik altijd in het toerisme werken, wat er uiteindelijk ook niet echt van gekomen is. Vanaf dat ik een jaar of 18 was wilde ik ondernemer worden; en dat is gelukt!

Wat willen jouw kindjes worden? En wat wilde je zelf altijd worden toen je klein was? Ik ben benieuwd!