In het laatste weekend voor de vakantie wilden wij nog even wat leuks doen met de vakantie; lekker een dagje weg. Afgelopen zaterdag gingen wij dus naar Dolfinarium in Harderwijk; leuk! Wij vertellen je graag over onze dag!

Naar Dolfinarium

Leo en ik zijn ooit samen een dagje in Dolfinarium geweest; echt jaren geleden! Verder hebben de jongens ooit de Mega Mindy film in Dolfinarium gezien en hebben wij ooit Dolfijnen in het echt gezien; dus ja, ze wilden wel naar Dolfinarium 🙂 Bij de ingang kregen wij een blauw muntje voor de show van 12 uur van Aqua Bella. Handig; want zo weet je zeker dat je een plekje bij deze populaire show met dolfijnen hebt. Verder kregen we een plattegrond en een dierenpaspoort voor de jongens. De jongens bekeken gelijk wat er allemaal te doen was én welke kant wij op moesten!

Veel te doen

Op zich kon ik mij nog wel wat herinneren over ons mijn laatste bezoek aan Dolfinarium, maar jeetje, wat was er veel veranderd! Bij binnenkomst zag ik gelijk dat je op de foto kon met zeeleeuwen en met dolfijnen. En als dat nog niet genoeg is, dan kun je ook in het water met de dolfijnen en zelfs blijven logeren! Dit moet je trouwens wel op tijd reserveren en volgens mij is het behoorlijk populair. Als je op de foto wilt, dan hoef je het trouwens niet te reserveren. Je kunt tegenwoordig ook een Fast Pas kopen, zodat je voorrang hebt bij de shows.

Natuurlijk hebben wij bij alle dieren een kijkje genomen; leuk! Bij de meeste hebben ze ook een show; maar je moet het goed inplannen als je ze allemaal wil zien. Wij hebben ze dus niet allemaal gezien, maar de belangrijkste shows hebben wij wel gezien!

Aqua Bella

Als eerste gingen we bij de zeeleeuwen kijken; heerlijk om te zien. Daarna gingen we alvast naar de Aqua Bella show; want we wilden wel een goed plekje. Het beste plekje had je als je een Fast Pas hebt, maar daarna hadden wij het beste plekje 😉 De show was echt geweldig; met de grappige en knappe kunsten van de dolfijnen. Het viel Alec en Ryan al snel op dat ze heel vaak een visje kregen als beloning. Dat vonden ze wel wat hihi. De interactie is de show is ook echt heel erg leuk; het was echt een mooie show!

 

Snor(rrr)show

Verder mag je de ‘Snor(rrr)show ook niet missen; dit is een show van een kwartiertje met walrussen. Wat een beesten zijn dat; geweldig! Ze doen wat grappige trucjes en ook hier is de interactie met de trainers weer goed te zien. Leuk!

Avontureneiland en met magische amulet

Als laatste gingen wij naar de show “Avontureneiland en met magische amulet”, een leuke show met zeeleeuwen. Een show met een beetje spanning en heel veel plezier! Alec en Ryan vonden de zeeleeuwen erg ondeugend, en dat zijn ze ook. Na afloop van de voorstelling kon je op de foto met een zeeleeuw én dat wilden ze wel! Ryan vond het wel een beetje spannend (en mama omdat ze benieuwd was hoe Ryan zou reageren hihi), kijk hieronder maar hoe het ging 🙂

Het moment van de waarheid ?

Een bericht gedeeld door Martine & Sandra, Supermoms! (@supermomsnl) op

Onze ervaring met Dolfinarium

Onze conclusie; we hebben een top dag gehad! Wel met een beetje regen trouwens, maar gelukkig zijn er ook plekken waar je kunt schuilen. Vooral de oudste zei dat het park echt veel gaver was dan dat hij had verwacht. Het hoogtepunt? Op de foto met de zeeleeuw was echt het hoogtepunt! Dit was trouwens 10 euro per persoon en dan krijg je de foto geprint en digitaal. En dan heb je een geweldige herinnering 🙂

P.S. Wist je dat de kaartjes al vanaf €16,50 pp zijn als je ze online besteld?