Ontslagen worden, dat is natuurlijk nooit echt leuk! Tenzij het uit het ziekenhuis of bij een arts is. En dat gebeurde bij mij… dus ik ben happy! Maar laat ik even bij het begin beginnen!

Onder controle

Helemaal terug naar het begin hoeven wij trouwens niet; dat kun je nalezen in mijn eerdere blogs. Ik had last van nierstenen, behoorlijke last! Onder narcose werden ze verwijderd en ik bleef nog even onder controle. Ook kreeg ik een voedingslijst mee, omdat ik door sommige producten sneller nieuwe nierstenen aan zou maken. En dat wil ik niet! De lijst was wel behoorlijk divers; bijvoorbeeld deze producten moet ik mijden; spinazie, aardbeien, rabarber, tomaat, asperges én chocolade. Wel meer dingen hoor, maar om even een idee te geven hoe bijzonder de lijst is haha.

Meer drinken

Ook moet ik meer drinken, maar dat is natuurlijk voor iedereen goed. Sowieso moet ik drinken tijdens het eten en voordat ik ga slapen. Ja, die blaas moet in beweging blijven, so to speak. Ohhhhh… belangrijk detail; water! Het moet wel water zijn, wat ik drink 😛

 

Naar het ziekenhuis

Van de week moest ik dus weer terug en ik was stiekem wel een beetje zenuwachtig. Niet dat ik ergens last van heb, maar ja, je weet het toch niet… Voor mij afspraak moest ik een röntgenfoto laten maken; dat was echt zo gepiept. Het aan en uit kleden duurde langer hihi. En daarna naar de arts en… IK BEN ONTSLAGEN!!
Hij verwacht dat ik nog wel een keertje nierstenen krijg, blijkbaar heb ik er aanleg voor. Nierstenen komen namelijk vooral bij mannen boven de 40 voor, en dat ben ik beiden niet hihi.  Maar omdat ik dat stofje aanmaak, heb ik dus een verhoogd risico. Alleen; het kan nog een jaar duren voordat ik weer nierstenen krijg of nog wel 20 jaar. En als dat zo is, dan moet ik gewoon weer contact opnemen.

Voorlopig hoef ik dus niet terug naar de arts en da’s jammer. Het was namelijk best een leuke arts hihi 😉