Ohhhh…. morgen is het weer het begin van het nieuwe schooljaar! Spannend…. stiekem zijn we wel een beetje klaar met de vakantie! Alec gaat naar groep 5 en Ryan naar groep 3; spannend!! Vooral de overgang naar groep 3 is toch best wel weer groot. Heb jij al aan deze punten gedacht?

Passen de gymschoenen nog

Eind vorig jaar kreeg ik de gymschoenen van de jongste mee naar huis; die waren echt veel te klein! Niet dat hij dat zegt hoor! En toen ik vandaag naar de sportschoenen van de oudste keek; oeps; inmiddels heeft hij ook 2 maten groter! Dat wordt dus snel op zoek naar nieuwe gymschoenen!

Hoe zat het ook alweer?

Het lijkt misschien een beetje flauw, maar kijk toch nog even goed hoe het allemaal zit op school! Je weet vast wel hoe laat school begint en uitgaat; maar misschien is dat in een andere klas wel anders. Zo heeft de jongste vanaf nu op dinsdag gymles en moet hij dit jaar gymkleding aan. Voor de oudste zal het helemaal wel even wennen zijn; vanaf dit jaar moet hij ook vrijdagmiddag naar school! Dat moet dus nog even in ons systeem komen! 🙂

Een multomap

Per school is het volgens mij verschillend wat ze mee naar school moeten nemen aan het begin van het schooljaar. Bij ons moeten ze een 23 rings multomap en eventueel een etui. In hogere groepen is het misschien anders, maar dat horen we tegen die tijd wel hihi. De 23 rings multomap is nog wel een ding; want die kun je niet zo heel makkelijk meer krijgen. Gelukkig was ik dit jaar goed voorbereid en had ik ze voor de vakantie zelfs al binnen!

Een goede nachtrust

Best lastig, maar vanavond liggen de jongens op tijd op bed! Niet dat ze dan gelijk slapen hoor, dat is ijdele hoop. Maar als ze niet op tijd op bed liggen, dan slapen ze in ieder geval niet vroeg. Vanavond zet ik alle spullen lekker op tijd klaar, zodat we morgen fris en fruitig aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen. Oh… en vergeet ook zeker niet om de wekker te zetten!!!

Hoe bereid jij je voor?