Je ouders zijn er altijd voor jou geweest, dus eens wat terug doen voor ze is het minste wat je kan doen! Het hoeft niet groots en spectaculair te zijn, want juist van simpele dingen kan je mensen hartstikke blij maken. Benieuwd wat we bedoelen? Hoe maak ik mijn ouders blij?

Maak het diner!

Er wordt wel eens gezegd dat liefde door de maag gaat. Nou, dat is zo! Verras je ouders daarom eens met een diner! Ga zelf de keuken in en zorg dat er een lekkere maaltijd op tafel staat als zij terug komen van hun werk. En je hoeft natuurlijk geen Jamie Oliver of Herman Den Blijker te zijn om een goed gerecht neer te zetten. Ook simpele dingen als zelf pizza’s of salades maken kan gewoon! Er zijn genoeg gemakkelijke recepten te vinden op het internet, dus genoeg keus!

Ruim je rommel op!

Je spullen opruimen helpt je ouders een hoop werk te besparen. Gooi je was in de wasmand, zet je vuile vaat in de vaatwasmachine en houdt je kamer schoon. Zo blijft het huis ook nog eens netjes! Daar worden niet alleen je ouders, maar ook jezelf blij van!

 

Ga wat leuks doen!

Heel de avond op je kamer zitten en elk weekend uitgaan met je vrienden betekent dat jij je ouders heel weinig ziet, terwijl wij durven te wedden dat ze het leuk vinden als jij wat leuks met ze gaat doen. Doe daarom eens gek en ga eens een avondje met ze bank hangen, bezoek de bioscoop of ga een dagje weg. Je zult zien dat jullie band er alleen maar beter van wordt!

Vraag naar vroeger!

Vraag eens naar hun schooltijd. Hoe was het de pubertijd voor hun? Toon interesse in hun verleden! Want je zult zien dat ze het leuk vinden om er over te vertellen en dat jullie ontzettend veel gelijkenissen vertonen. Of juist niet, want ik had geen mobieltje in mijn jeugd hihi.