Het stond al tijden op mijn todo lijstje; een bezoek je aan Mamamo in Rotterdam (Nesselande), maar het kwam er maar niet van. Tot deze week en ik ging niet een, maar zelfs twee keer! Ben je benieuwd wat ik er van vond?

Wat is Mamamo?

Alweer een paar maanden geleden werd ik via Facebook geattendeerd op Mamamo, volgens mij had iemand het geliked. Handig toch? Bij Mamamo kun je terecht voor lekkere koffie en taart, ontbijt en lunch. En dat is nog niet alles; het is echt gericht op kinderen, dus eindelijk een ‘eettentje’ waar je met je kinderen naar toe kunt. Dat klinkt al goed, toch? Het bijzondere aan Mamamo is dat Monique Jonkman en Amanda Olijve dit project hebben kunnen doen door middel van crowdfunding; hipper kan niet, toch?

Taart

Regelmatig zie ik Mamamo op Facebook voorbij komen; of omdat een van mijn vrienden incheckt, of omdat ze zelf een update hebben over de nieuwste kado’s of de workshops die er aan komen. Maar de updates die mij het meest bijblijven zijn dat updates over TAART! Mamamo serveert namelijk taart van Koekela, ohhh, mijn persoonlijke favoriet. Mamamo bestaat sinds september 2015, maar is volgens mij al helemaal ingeburgerd bij haar klanten. Ik heb al een paar keer een stukje over ze voorbij zien komen en alle berichten zijn eigenlijk positief. Logisch dat wij hier ook heen moesten, toch?

Thee drinken

Alleen, de afgelopen tijd kwam het er alleen steeds maar niet van. En om eerlijk te zijn wist ik niet zo goed of het ook een plek was waar je zonder kinderen heen kunt gaan. Want thee drinken met kinderen is natuurlijk prima; tenzij je jouw eigen kinderen niet bij je hebt. Van de week zou ik met de klassenmoeders van de klas van Ryan wat gaan drinken en een van de moeders stelde Mamamo voor. Yes, wat een goed idee! We gingen onder schooltijd, sterker nog, gelijk om half 9. De meeste zaken zouden nog niet open zijn, maar in Nesselande zijn ze vanaf half 9 open. Zodat iedereen direct door kan gaan nadat de kinderen op school afgezet zijn!

Worteltjestaart

Wij moesten vanuit Nieuwerkerk nog naar Nesselande rijden, dus wij waren er rond 9.00u en het was er al gezellig druk. Snel nemen we een blik op de kaart, maar we zijn vooral benieuwd naar de taart! Om eerlijk te zijn had ik mij nogal verheugd op Cheesecake van Koekela, maar die was er niet. Wel hadden ze Worteltjestaart en Cranberry Witte Chocoladetaart. Nu ben ik niet zo gek op Cranberry, dus ik ging voor de Worteltjestaart. Heerlijk! De thee was ook lekker en we konden lekker op ons gemak onze ‘agenda’ doornemen. Het was niet zo heel druk, gewoon gezellig! Nadat we klaar waren hebben we natuurlijk ook nog even bij het kado gedeelte gekeken en ze hebben echt leuke dingen. Sommige dingen vond ik wel wat duur, maar het is in ieder geval leuk om even rond te snuffelen.

Nog een keer

Zo kom je er nooit, zo kom je er ineens twee keer. Zo liep het deze week, want inmiddels ben ik er ook met Leo, Alec en Ryan geweest! Dit keer keek ik heel anders naar de zaak, logisch als je de kinderen bij je hebt. Ze hadden nog steeds dezelfde taarten, maar nu kwam ik er achter dat ze ook brownies hadden. Mmmm…. lekker! Ik keek nu ook anders naar de menu kaart, want die is echt heel erg gericht op kinderen en gezond. Nu hoeft dat van mij niet perse, maar ik denk dat veel mensen hier wel erg blij mee zijn.

Brownie

Leo ging dit keer voor de worteltjestaart, die Alec en Ryan echt niet wilde! Logisch, het klinkt ook wel een beetje raar hihi. Wij namen een brownie en warme chocomelk. De chocomelk werd heel leuk geserveerd; een glas warme melk met losse chocolade erbij die je zelf moest roeren. En lekker dat het was! De brownie en worteltjestaart trouwens ook! Nadat we bestelt hadden wilden de jongens gelijk ‘winkelen’, alle producten werden eens goed bekeken. Ze zagen er heel wat leuke dingen bij zitten (genoeg cadeautips!) en waren erg teleurgesteld dat ik steeds zei dat ze niets kregen. Dat was dan wel weer jammer, voor hen, maar voor mij natuurlijk ook.
Verder kon de speelhoek nu uitgetest worden natuurlijk. Ryan heeft nog wel even in de speelhoek gespeeld, maar Alec (6,5) eigenlijk niet. Ze krijgen dus ook een leeftijd dat ze prima aan tafel kunnen blijven zitten 🙂

Conclusie

Mijn conclusie; wat een fijne zaak is Mamamo! Binnenkort hebben we een koffiedate met de hele klas van Alec, en die gaan we ook bij Mamamo doen! Zonder kinderen was het gezellig, al weet ik niet hoe dat is als er heel veel kinderen zijn. Met kinderen was het in ieder geval super en daar is het concept natuurlijk vooral voor. We hebben niet geluncht; dat moeten Sandra en ik dan maar snel testen 🙂