Sinds ik geboren ben heb ik al een vriendin. We schelen maar 6 dagen, ik ben jonger, en deden alles met elkaar. Van onze partijtjes samen vieren tot aan mee op vakantie. Ik speelde of elke dag bij haar of zij bij mij. Mijn dochter heeft ook zo’n vriendin, haar BFF!

Kleuter

Vanaf het moment dat ze bij elkaar in de klas kwamen, zijn mijn dochter en haar vriendinnetje twee handen op een buik. Durfde mijn dochter eerst niet zo goed daar te spelen, dan kwam vriendinnetje toch lekker hier. Dat heeft niet heel lang geduurd en nu lopen ze het liefst de hele dag bij elkaar de deur plat. Al gaat dit niet heel makkelijk, ze wonen niet heel dicht bij elkaar in de buurt.

Ruzie

Maar wat nu als je als vriendinnen een keertje ruzie krijgt? Zeker bij kinderen kan dit nog wel eens gebeuren. Over het algemeen kunnen ze het heel goed zelf oplossen. Soms moet mama wel even bij springen om ze het goed te laten maken. Wat ik het belangrijkste vind is dat ze ook moeten leren dat ruzie maken echt niet erg hoeft te zijn, maar dat je het wel moet uitpraten. Dat is wel belangrijk, hoe moeilijk ze dat soms ook vind.

Ander vriendinnen

Toch is het ook wel eens lastig, als je altijd maar met een vriendinnetje speelt. Want, wat doe je als die een keertje niet kan? Mijn dochter ligt wel goed in de groep, maar behoefte om met andere kinderen te spelen buiten schooltijd heeft ze niet. Alleen met haar BFF, zoals ze dat tegenwoordig noemen. Zij is tevreden met het leventje wat ze leeft, ze weet ook al heel duidelijk wat ze wel en niet wilt doen. Ik vind het ook prachtig om naar die 2 te kijken hoe ze op elkaar ingespeeld zijn, ze aan 1 woord genoeg hebben en hoe ze in een deuk kunnen liggen door alleen maar naar elkaar te kijken.

Ondanks dat ze allebei totaal verschillend zijn, zijn ze dolblij dat ze in elkaars leven een rol mogen spelen. En in hun jonge leventje zelfs een hele grote rol. Ik hoop van harte dat ze altijd goede vriendinnen met elkaar blijven, want wat is nou mooier; een vriendin voor het leven!

Heeft jouw zoon of dochter ook een BFF? Of hoe heet dat eigenlijk bij jongens?