Als ze klein zijn hebben kinderen natuurlijk van die heerlijke versprekingen of eigen woorden, maar ook als ze wat ouder zijn komt dit natuurlijk nog wel voor. Dan hoeft het trouwens niet eens een woord te zijn, maar gewoon zo’n heerlijke situatie die je hart doet smelten. Hierbij een paar mooie praatjes van mijn kids.

Hartjes taart

Alec vroeg pas wat we gingen eten, dus vanuit de keuken roep ik ‘hartige taart!’ Verder kreeg ik niet echt een reactie en een kwartiertje later zaten we aan tafel. Ik had al een stukje hartige taart op zijn bord gezet, en ik zie hem zijn bord een paar keer rond draaien. Hij kijkt er nog eens goed naar en zegt; ‘dit is wel een raar hartje hoor!’. Ik heb hem even uit moeten leggen dat ik ‘hartige taart’ zei, geen hartjes taart 🙂

Hou je tanden in

Toen Ryan pas bij mijn ouders het logeren was, kwam hij voor het eerst er achter dat oma een kunstgebit heeft. Ze had haar gebit namelijk ‘s morgens uit toen hij dat zag en hij schrok zich rot! Ach, dat jochie, hij was echt wel van slag. Mijn moeder kon hem natuurlijk wel geruststellen, maar toen ze ‘s avonds in de auto zaten vroeg Ryan heel lief aan oma ‘wil je je tanden nooit meer uitdoen?!’

50 cent

Ryan wilde pas nieuwe schoenen, wat helemaal niet nodig was. Dus ik gaf aan dat die best duur zijn en dat ik niet overal centjes voor heb. ‘Nou,’ vroeg hij, ‘hoe duur zijn die dan?’ Dus ik gaf aan dat die zeker €30,– zijn. Enthousiast rende hij weg en kwam vrij snel terug met een muntje in zijn hand. ‘Kijk mam, 50!’ Ahhhh 🙂

Heksen

Volwassen mensen hebben blijkbaar nogal eens de nijging om te zeggen ‘ik kan niet heksen!’, als kinderen herhaaldelijk vragen of ze iets willen doen. Heel herkenbaar haha. Grappig om te zien hoe zij dat opvatten. Als Alec of Ryan namelijk twee borden tegelijk naar de keuken brengen, dan zeggen ze heel enthousiast ‘kijk, ik kan wel heksen!’ Heksen is voor hen dus ‘meerdere dingen tegelijk doen ; )

Binnenkort volgt er vast nog een mooie praatjes. Wat is jouw favoriete ‘mooie praatje’ van de kinderen?!