Na enige overleg hebben mijn zus en ik een planning gemaakt over wie wat gaat bloggen. We waren het er al snel over eens dat ik wel 1x in de week een recept kan laten zien. Iets wat ik al gemaakt heb, maar misschien ook iets wat ik graag zou willen maken, maar nog geen tijd voor heb gehad. Helaas zijn mijn medebewoners (lees man en zoon) niet echt enthousiastelingen als het gaat om nieuwe dingen proberen. Dit recept heb ik dan ook voor mij alleen gemaakt en ik vond het erg lekker. Het is een recept die ik uit de Boodschappen gemaakt heb, maar dan ook een beetje van mij. Dit recept is voor 4 personen.

Recept Pastasalade met kip en mango

De ingrediënten:

 • Pasta 400 gr
 • Kipfilet 500 gr
 • 250 gr champignons
 • Paprika 2 stuks, geel of rood
 • Mango 2 stuks in stukjes
 • Peterselie of koriander 3 el
 • Olijfolie
 • Mix voor groentesaus (Knorr)

Bereiding:

 • Kook de pasta gaar en laat uitlekken.
 • Snijd de kipfilet in reepjes en de champignons en paprika in plakjes en roerbak deze in de olijfolie ong 3 tot 4 min. Breng op smaak met peper en zout.
 • Maak een kleine hoeveelheid van de mix voor groentesaus zoals dit op de verpakking staat.
 • Doe de pasta, kip, champignons, paprika in een schaal en meng dit goed. Verdeel een minimale hoeveelheid van de saus erover, gaat vooral om de smaak en verdeel als laatste de mango erover.

Je kunt dit gerecht ook koud eten, laat dan alles afkoelen en doe in plaats van de groentesaus olijfolie eroverheen. Voor nog meer groente erdoorheen kun je een blikje mais aan toe voegen.

Ik vond dit een super lekker en fris gerecht, wat ook niet zwaar op mijn maag lag. Ik ga dit nog zeker vaker maken, zeker in de zomer. Helaas heb ik er geen foto’s van gemaakt, maar dit doe ik de volgende keer zeker!
Eet smakelijk!!

Heb jij dit recept wel eens gemaakt? Of lijkt het je lekker? Ik ben benieuwd!