Wij zijn gek op films! Disney is favoriet, maar we kunnen natuurlijk niet ontkennen dat er ook heel veel andere leuke films voor kinderen zijn. Zoals Hotel Transylvania uit 2012. Sinds deze week draait ook Hotel Transylvania 2 in de bioscoop en wij gingen er heen!

Het verhaal van deel 1

Als je naar Hotel Transylvania 2 gaat hoef je het eerste deel niet gezien te hebben, maar het is natuurlijk wel leuker. In het eerste deel van de film maken wij kennis met Graaf Dracula, die zijn eigen hotel begin “Transylvania”. De gasten zijn monsters, zombies, weerwolven en… mensen zijn verboden! Zij weten zelfs niet af over het bestaan van het hotel omdat het diep verscholen in een woud ligt. Naar aanleiding van de 118de verjaardag van zijn dochter Mavis heeft Dracula zijn beste vrienden uitgenodigd waaronder Frankenstein, Bigfoot en Murray de Mummie. Tijdens dit feest ontmoet Mavis toch een mens, Jonathan en natuurlijk worden ze verliefd!

Hotel Transylvania 2

In het begin van Hotel Transylvania 2 trouwen Mavis en Jonathan trouwen en krijgen ze een zoontje, Dennis. Hij lijkt absoluut niet op een monster en wanneer Dennis tegen zijn vijfde verjaardag nog steeds geen scherpe hoektanden heeft ontwikkeld, begint Dracula te vrezen dat zijn kleinzoon mogelijk geen vampier is. Bovendien maakt Mavis bekend plannen te hebben om Transylvanië te verlaten zodat Dennis veilig kan opgroeien, weg van monsters. Natuurlijk heeft een Dracula hier een plannetje voor en hier gaat de film over!

Griezelen

Wij zijn met onze twee zoontjes van 4 en 6 geweest en zij vonden hem geweldig! Let wel, de kijkwijzer is 6 jaar, maar ik denk echt dat dit per kind verschillend is. De eerste film hebben we alleen thuis gezien en oh, wat moesten ze steeds lachen, ook als graaf Dracula heel eng boos wordt. In de bioscoop was dit gelukkig niet anders! De monsters eten natuurlijk vieze dingen, wat ze schitterend vonden en graaf Dracula is ook gewoon grappig. Wij hebben ons goed vermaakt met deze film, maar kunnen ons ook wel voorstellen dat hij voor sommige kinderen van 4/ 5 jaar iets te eng is. Hou gewoon rekening met jouw eigen kind!

Tips voor in de bioscoop

Wij gaan best regelmatig naar de bioscoop en ik heb gemerkt dat je kinderen hier best op kunt voorbereiden. Binnenkort geef ik wat tips en trucs!

Heb jij Hotel Transylvania 1 en/of 2 al gezien? Ik ben benieuwd wat je er van vind!