Onbegrijpelijk; we zijn nog geen maand open met onze winkel met LEGO en afgelopen week was het al zover; er is geprobeerd om in te breken! Ik zal wel veel te naïef zijn, maar… waarom? Waarom blijven mensen niet met hun fikken van andermans spullen af!

Geforceerd

Tijdens de voorbereidingen van de winkel komen beveiliging en verzekeringen natuurlijk ook aan bod. Ik heb mij er niet echt mee bezig gehouden, ik ben meer van de marketing. Mijn man natuurlijk wel en hij wilde de LEGO echt niet in de winkel voordat de verzekering en het alarm geregeld waren. Ik vond het een beetje onzin; zo’n vaart zal het toch niet lopen. Blijkbaar had hij gelijk; want afgelopen week was het dus al raak. Details zal ik besparen; maar beiden sloten waren geforceerd. Ze hebben dus duidelijk geprobeerd om in te breken en ook echt goed hun best gedaan.

Niet gelukt

Met de nadruk op geprobeerd; het is dus niet gelukt om binnen te komen! Zij kwamen de winkel niet in; maar wij dus ook niet… de sleutel kon namelijk niet meer in het slot. We stonden wel een beetje raar te kijken toen we dat zagen, dat snap je. Eerst denk je ‘he??” en we liepen naar de voorkant van het pand. Daar bleek dat dit slot ook geforceerd was. Nog een keer ‘he?’. Na de eerste ‘he??’ reacties moesten we dan toch echt aan de slag. Want het was misschien niet geluk; we zaten alsnog met de gebakken peren! We konden de winkel gewoon niet in! We hebben contact opgenomen met de politie en de verzekering; want wat moesten we nu. Nadat de politie geweest was konden we een slotenmaker bellen en pas na 12 uur konden wij de winkel weer in!

Waarom

Daarna kun je het allemaal een beetje laten bezinken… maar waarom doen mensen dit? Blijf gewoon met je tengels van andermans spullen af! Want gelukkig (even afkloppen!!) is er dit keer niets gejat, maar het zorgt wel voor een hoop extra werk en vooral stress. Ook voelt het raar; mensen hebben geprobeerd om binnen te komen; wanneer doen ze dat weer?? Je voelt je onveilig; onzeker. En dan was het nog niet eens bij ons thuis! Die jongens vinden het ook maar raar en vooral de jongste heeft al een paar keer gevraagd of de boeven al opgepakt zijn. Helaas niet…

Heb jij wel eens zoiets meegemaakt? Thuis of op het werk?