Eigenwijsjes; je hebt ze in allerlei soorten en maten. Jong, oud, dik, dun, jongen, meisje. Thuis hebben wij er ook een paar (waaronder ikzelf als ik anderen moet geloven); en iedere keer is het weer afwachten waar de discussie over gaat. Afgelopen week ging het bij de oudste over zijn broek; een korte broek om precies te zijn. Want hij moest en zou in zijn korte broek naar school gaan. En ja, wat doe je dan?

Stomme broek

Misschien is het goed om te weten dat de oudste gewoon niet van broeken houdt. Niet dat hij liever een jurk aanheeft, maar hij vinden zijn broeken, spijkerbroeken, niet lekker zitten. Het liefst heeft hij een joggingbroek aan en in de zomer gewoon een lekkere korte broek. In de zomer is het dus meestal geen probleem; dan loopt hij lekker in zijn korte broek. Verder mag hij per week 1x een joggingbroek aan naar school; ik vind het namelijk niet zo netjes en verzorgd staan. Een spijkerbroek of gewone broek staat gewoon wat meer verzorgd!

Korte broek

Een keer per week een joggingbroek; dat vind hij dus echt veel te weinig. Regelmatig hebben wij hier ‘s morgens discussies over; die ik meestal wel win. Behalve vorige week dinsdag. Hij ging écht geen spijkerbroek aan doen; dan ging hij wel in zijn korte broek! Daar was ik het natuurlijk niet mee eens, maar hij was niet voor rede vatbaar. Ik dreigde met een straf ‘als je niet binnen 10 tellen je spijkerbroek aan doet, dan mag je drie dagen niet op je telefoon!‘. Hij stond erbij en keek erna; in zijn korte broek. Zucht…

>> TIP: hier vind je de leukste cadeautips!

Zucht…

Ik besloot het op te geven; dan ga je maar in je korte broek naar school. Met straf, dat wel; het blijft natuurlijk geen feest.  Het was nog geen 10 graden; maar het interesseerde hem niets. Op school keken vooral ouders naar hem alsof hij gek was; heb je het niet koud?! Nee, hij had het niet koud! En iedere keer als het gevraagd werd, leek hij het minder koud te krijgen. Het is ook geen koukleum, dat scheelt.

Of hij het die dag koud heeft gehad? Geen idee, want dat zal hij mij echt niet toegeven hihi. De volgende ochtend wilde hij weer zijn korte broek aan en ik besloot de discussie niet eens meer aan te gaan. Als hij een korte broek aan wilde, prima, maar dan vier dagen extra niet op je telefoon. Hij keek even bedenkelijk; rende naar boven en kwam weer terug. In zijn spijkerbroek. Zucht… 🙂

Stiekem best trots

Stiekem heb ik natuurlijk best gelachen dat hij gewoon in zijn korte broek naar school ging en zich van niemand iets aantrok. Dat andere mensen het raar vonden dat hij in zijn korte broek liep; nou en! Op zich een goede eigenschap; maar ik vind dat ik er nog wel iets over te zeggen heb. De reden dat hij toch overstag ging was ook niet dat iedereen hem raar aankeek; maar omdat hij zijn telefoon miste hihi.

Wat vind jij? Mag een kind gewoon maar alles dragen wat hij/ zij wil? Of hou jij ook graag een vinger in de pap?