Dit jaar gelooft mijn oudste voor het eerst niet meer in Sinterklaas! Of nou ja, officieel dan, want vorig jaar volgens mij eigenlijk al niet. Dit jaar hebben wij het hem bevestigd; met alle gevolgen van dien!

Mam, jij koopt toch de cadeaus

Vorig jaar maakte hij al een paar opmerkingen waaruit je zou kunnen opmaken dat hij niet meer gelooft. Het hoogtepunt wat 6 december; toen hij doodleuk verklaarde ‘maar jij hebt toch alle cadeaus’ gekocht? (lees hier). Destijds heb ik het niet bevestigd, maar ik wist wel dat het over was. Van de zomer maakte hij nog een paar keer een opmerking; opmerkingen waar hij zijn kleine broertje mee aan het twijfelen zou kunnen brengen. Dat wilde ik sowieso niet; tijd voor de waarheid dus.

Het geheimpje

Dus op een zekere avond nam ik hem in vertrouwen; ‘ik heb een geheimpje over Sinterklaas!’… en hij reageerde gelijk enthousiast; ‘oh, je bedoelt dat hij niet bestaat!’. Euh… ok, ja dat dus. Hij vertelde dat hij het wel dacht, maar ja, omdat ik het nu vertelde was het echt zo. Ik heb hem laten beloven het écht niet verder te vertellen; het is tenslotte een groot geheim van grote mensen en grote kinderen!

Genieten

En nu? Hoe is het nu om Sinterklaas te vieren met een ongelovige? Hij vind het heerlijk dat hij het grote geheim weet en zn broertje niet! In zijn klas zijn er ook best veel die nog wel geloven, dat vind hij soms wel moeilijk. Hij is nu 7, de meeste krijgen de waarheid een jaartje later te horen (volgens mij). Soms verspreekt hij zich wel bijna, maar hij praat het dan snel weer recht. Vorige week vertelde hij mij enthousiast dat hij dit jaar geen stickers in zijn schoen wilde, want daar hield hij niet zo van. En aangezien ik de cadeaus koop, kon hij dat wel even zeggen hihi, hij had nog genoeg andere cadeautips.

Sinterklaas winkelen

Verder moest ik vandaag nog wat cadeaus hebben en hij is gezellig mee geweest! Dat is wel grappig hoor, hij heeft ook iets voor papa uitgekozen. De sfeer van sinterklaas is trouwens nog helemaal niet weg voor hem; hij kijkt nog net zo enthousiast naar het Sinterklaasjournaal en zingt nog net zo enthousiast alle liedjes mee. Hij deed vanavond zelfs een brief voor Sinterklaas in zijn schoen; en lachte heel stiekem naar mij hihi. Hij geniet nog steeds van Sinterklaas! Hij vertelde van de week ook heel enthousiast dat hij nog wel wat broertjes en zusjes zou willen; zodat wij nog heel lang Sinterklaas zouden kunnen vieren 🙂

Gelooft jouw kindje nog in Sinterklaas?