Geloven in Sinterklaas; tot wanneer doe je dat eigenlijk? Ik denk dat het heel persoonlijk is én dat kinderen soms ook ons laten geloven! Lees je mee?

De waarheid…

Het is alweer even geleden, maar afgelopen voorjaar vertelde mijn zus tegen haar dochter en zoon de waarheid van Sinterklaas, hij is niet echt! Mijn nichtje was oprecht verbaasd, mijn neefje zei dat hij het allang wist. Dat weekend kwam mijn neefje logeren en voor de zekerheid waarschuwde mijn zus mij. Mijn neefje had beloofd het óók niet tegen zijn neefjes te vertellen, maar ja, de verleiding kan soms best groot zijn!

Ik weet iets…

Het was zeker twee maanden later toen we met zn allen in de auto zaten en het toevallig over mijn telefoonhoesje ging; die ik gekregen heb van Sinterklaas. Alec vertelde heel geheimzinnig dat hij een geheim wist… en ik wist eigenlijk genoeg. Ik heb het even laten rusten en later nog een keer gevraagd wat zijn geheim dat dat was! Hij wilde het eerst niet vertellen, want dat had hij zijn neef beloofd. Maar uiteindelijk zei hij ‘Sinterklaas bestaat niet!’. Ik heb het een beetje in het midden gelaten, wist ook niet zo goed wat ik er mee moest. Hij was net 6, ik vond het nog wat te vroeg om hem nu al uit de droom te helpen.

Mondje dicht

Verder heb ik hem er eigenlijk niet meer over gehoord, tot gisteren. ‘Mama, jullie hebben die cadeaus toch gekocht?!’ Oh ja, je gaat mij toch niet vertellen dat hij heel de tijd al niet meer geloofd?