De laatste week van de vakantie; wat is het voorbij gevlogen! We hadden weer een drukke week voor de boeg, met in mijn achterhoofd steeds ‘de laatste week’….! Lees je mee?

Naar Beekse Bergen

Maandag begon gelijk leuk; we gingen naar Safaripark Beekse Bergen! Een tijdje geleden had ik twee kaartjes gewonnen via Vakantieveilingen en de andere twee kaartjes kocht ik met de kortingskaartjes van Albert Heijn. Leo wilde heel graag naar Beekse Bergen en Ryan vond het eigenlijk maar spannend! Via youtube bekeken wij wat filmpjes om hem alvast wat voor te bereiden; maar de filmpjes waarbij het Franse gezin in het park wilde picknicken heb ik even overgeslagen! We hebben een leuke dag gehad; het verslag volgt snel!

Workshops

Dinsdag was gewoon een bso dag voor de jongens, al was deze dag een beetje anders voor Alec. Hij had ‘s middags namelijk een workshop! Ryan niet, dus hem bracht ik ‘s morgens gewoon naar de bso. Alec had in de middag een workshop “Achter je! Animatie in VR” bij Digital Playground. Hierbij maakte hij, samen met een andere jongen, een animatie in een VR filmpje. Knap hoor, want de animatie tekenden ze eerst en daarna moesten ze er een stopmotion filmpje van maken. De workshop duurde 3 uur en hij vond het erg leuk!

Zelf een platform game maken

Woensdag had Alec weer een workshop in de middag; “Platform games maken” Dit vond hij nog leuker dan de eerste workshop! Samen met een andere jongen (niet dezelfde als die dag ervoor) bedachten ze de verhaallijn van het spel en tekenden ze de poppetjes. Ook hier moeten vervolgens bewegingen in gemaakt worden via een stopmotion filmpje, knap he? En daarna moesten ze er een game van maken met de software die ze daar tot hun beschikking hadden. Aan het einde van de middag mochten Alec en die jongen het presenteren voor de aanwezige ouders; hij was zo trots!
Je bekijkt de game hier!

Indianendorp

Donderdag waren wij met de LEGO winkel uitgenodigd voor om naar het Indianendorp in onze plaatselijke speeltuin te komen; zodat kinderen met LEGO konden bouwen. Altijd leuk ter promotie en Alec en Ryan gingen graag mee. Er was van alles te doen; wigwam maken, schmincken, ze konden een frikandel roosteren, en natuurlijk gewoon in de speeltuin spelen. Ondertussen kwamen er veel kinderen bij mij met de LEGO bouwen, ook altijd leuk. Helaas was het niet zulk mooi weer, dat zul je altijd zien. Maar verder was het een leuke dag; al waren wij wel helemaal gesloopt aan het einde van de dag. Gelukkig hebben wij een heerlijke bank om op bij te komen!

Naar de bios

‘s Avonds ging ik met mijn zus naar de bios; altijd genieten! Zij had nog vrijkaartjes voor Pathe en die waren maar tot 1 september geldig; dus we moesten wel gaan hihi. We kozen voor de film Book Club; echt een superleuke film! Normaal koop ik online kaartjes, zodat je altijd een goede plek heb eigenlijk. Dit kon, door de vrijkaartjes, niet en dus zaten we best vooraan in de zaal. Gelukkig was het geen actiefilm; want dan vind ik dat vreselijk. Met deze film was het prima en we hebben heerlijk gelachen!!

Extra zwemles

Vrijdag moest ik gewoon werken, best gezellig want Marguerita van Marstyle kwam langs in de winkel, natuurlijk met haar meiden. Altijd gezellig! De jongens waren lekker een dagje thuis met Leo. Alec moest nog iets afbouwen van LEGO, omdat het de volgende dag Ninjago dag zou zijn in de winkel. En Ryan heeft ook heerlijk met de LEGO gespeeld, want het was helaas geen lekker weer. Leo liet het zwembad leeg lopen, want de zomer zit er toch wel zo’n beetje op. Ryan had nog een extra zwemles en toen zat de dag er alweer op! Ik had een heerlijke taart bij Albert Heijn besteld, om te ‘vieren’ dat dit officieel de laatste dag van de vakantie is.

Ninjago dag

Zaterdag was weer een drukke dag; Ninjago dag bij ons in de winkel. Alec en Ryan verheugden zich hier al de hele vakantie op; omdat ze ook een Ninja training mochten geven met hun vader. Daarbij zijn ze gewoon Ninjago fans, dus dat scheelt ook. Het was een drukke dag in de winkel en ze hebben goed geholpen, op hun manier haha. We speelden ook Bingo in de winkel en daar waren zij de begeleiders van. Grappig hoe goed ze dat al doen. Om 17u ging de winkel dicht en als beloning voor het harde werken haalden wij heerlijke pizza’s bij Domino’s! Stiekem aten we ze op de bank op Ên keken een film van de Vijf op Videoland. Ff bijkomen!

Laatste dag…

Vandaag is het dan echt zover; de laatste dag van de zomervakantie!! We gingen met mijn familie brunchen bij mijn ouders; ter afsluiting. Altijd lekker!! Daarna gingen we door naar de gamehal Gamestate in Rotterdam; als laatste vakantie uitje! Alec en Ryan hadden het hier al heel de vakantie al over, dus wij waren net op tijd hihi. Tenminste, dat dachten wij! Ik had een groupon gekocht waarmee je 50% extra speeltegoed kreeg. Mooi meegenomen, toch? Maar daar aangekomen bleek dat dit alleen geldig was van maandag tm donderdag…. 🙁 🙁 Dat stond er wel op, maar had ik natuurlijk niet gelezen. Ach, ze waren zo teleurgesteld en boos, maar ja, die voucher konden wij dus niet gebruiken. Omdat ik die had moeten kopen, had ik geen zin om nu dan extra uit te geven, dus wij zijn gelijk weer naar huis gegaan. Met een hele boze Alec, want wij hadden het beloofd…!! 🙁

Klaar voor school

De rest van de dag hebben wij heel rustig aan gedaan; en we zijn er helemaal klaar voor! Van de week heb ik nog een stapel oude Donald Ducks gekocht via Marktplaats; dus ze hebben de hele week ook weer heerlijk zitten lezen! En ze hebben gelukkig weer zin in school; dus dat komt helemaal goed!!

Is jullie vakantie ook voorbij?