Het lijkt wel of het een tijdje heeft geduurd, maar ze zijn er weer; de spaaracties! Volgens de reclames op tv kunnen wij weer sparen bij de Lidl én bij de Albert Heijn. Spaar jij mee en zo ja, met welke actie?

Niet alle acties

Ik moet eerst even zeggen dat ik niet alle spaaracties geslaagd vind. De spaaracties schijnen heel leerzaam te zijn, hier schrijf ik twee jaar geleden al over. Maar ik denk dat je de ouder ook wel moet overtuigen. Zo had ik zelf dus helemaal niets met de laatste acties van de Albert Heijn, die met de kersthuisjes. Best grappig, maar hier in huis slingeren ze maar gewoon rond. Ik heb er dus ook mijn best niet echt voor gedaan, al hadden we er wel een paar. Tot mijn man die in de kliko gooide 🙂

Aqua mini’s

Nu begint het jaar weer goed voor de spaarliefhebber; met maar liefst twee verschillende spaaracties. Bij de Lidl kun je sinds afgelopen week weer sparen, voor de opvolger van de Vitamin’s… de Aquamini’s. Het gaat om zachte pluche knuffels in de vorm van zeediertjes. Er zijn 10 verschillende Aquamini’s en ze hebben natuurlijk allemaal een andere naam. Ze zijn heel erg schattig; maar je heb hebt wel 15 zegels nodig, die je krijgt per €10,– aan boodschappen.

Voetbalplaatjes

De vorige actie is nog niet voorbij, of Albert Heijn heeft ook alweer een nieuwe actie. Bij iedere € 10 aan boodschappen krijgen klanten een setje van vier voetbalplaatjes. In januari en februari zijn er regelmatig ‘spaarversnellers’, Bonus-producten waarbij klanten extra voetbalplaatjes krijgen. Jaja, hier trap ik regelmatig in. Je koopt een boek om ze in te sparen en je kunt ze ruilen. Extra leuk; voor het eerst zijn er plaatjes van de spelers van het Nederlands vrouwenelftal, waaronder Lieke Martens, Vivianne Miedema, Kika van Es, Renate Jansen en Shanice van de Sanden. Nieuw is ook de speciale AH Voetbalapp; daarmee kan je plaatjes scannen en toevoegen aan je digitale verzameling.

Welke actie kies jij?

De spaaracties zijn dus heel verschillend. Zo vinden de jongens de Aquamini’s van de Lidl echt superschattig en je krijgt ze ook nog ‘gratis’. Alleen kom ik niet zo heel vaak bij de Lidl en helemaal niet voor €150,– aan boodschappen. Verder vind ik het jammer dat je tussentijds niets krijgt; met een zegel doe je tenslotte niets.
Dat is weer het voordeel aan de actie van de Albert Heijen, hier krijg je iedere €10,– iets. Stickers, die je ook nog kunt ruilen met elkaar. Waarbij het een sport is om die speciale te krijgen. En waar je een beetje ruilhandel gaat krijgen, op basis van vraag en aanbod. Dus ja, de Aquamini’s zijn leuker, maar de actie van Albert Heijn vind ik leuker. En helaas heb ik niet zo’n groot boodschappen budget om voor allebei te gaan!

Doen jullie thuis ook mee met de spaaracties? En voor welke gaan jullie?!