Ik denk dat iedereen wel eens iets heeft verkocht of gekocht via Marktplaats; al is het maar een keertje. In de afgelopen jaren heb ik toch ook wel regelmatig iets verkocht en ik blijf mij verbazen over sommige Marktplaats wappies. Welke ken jij?

Niet snel genoeg

Pas verkocht ik een LEGO set via Marktplaats. Soms sturen mensen je een bod of een vraag; en dan heb je niet gelijk tijd om hier op te reageren. Dat kan toch? Wat kunnen mensen dan toch ongeduldig zijn! Ik kan mij kapot ergeren aan mensen die er dan een geïrriteerd berichtje achteraan sturen in de trent van ‘?’ of ‘hallo?’ of welke variant dan ook. Ja sorry dat ik niet iedere minuut kan reageren, misschien ben ik wel gewoon op mijn werk he?

Niet zelf vervoeren

Ik heb pas twee kasten verkocht; echt voor een prikkie. Ik wilde er vanaf; weg is weg. Een echtpaar kwam ze ophalen en waren als eerste ruim een uur te laat. Daar baal ik dan al van, maar goed. Daarna bleek dat ze de kasten zelf eigenlijk niet konden sjouwen; ze hadden allebei rugklachten. Ja, dus? Verwacht je nu dat ik die zware kast in mijn eentje ga tillen? 🙁

Breng het even langs

Een vergelijkbare situatie; een bod doen van €3,– op iets, waar ik vervolgens mij akkoord ga. Ik vraag wanneer ze het kunnen komen halen en dan als antwoord krijgen of ik het even langs wil brengen! Het was trouwens niet iets essentieels, want dan kun je nog bedenken dat je een goede daad doet. Ik heb aangegeven dat ze het mag ophalen, maar dat ik het niet ga brengen………….

Bod is bod?

Als ik iemand stuur dat ik akkoord ga met een bod, dan bedoel ik eigenlijk dat het onder voorbehoud is van iemand anders die eenzelfde of beter bod doet en eerder betaald. Is dat oneerlijk?
Iemand deed een tijdje geleden een bod op een lamp en ik vroeg wanneer hij/ zij op hem wilde komen halen. Ik kreeg niet gelijk een reactie (oh, dan ben ik dus ook ongeduldig haha) en dan is het voor mij toch ook altijd afwachten of het wel door gaat. Laten we eerlijk zijn; hoe vaak gebeurd het niet dat mensen niet meer reageren?
In de tussentijd kreeg ik een vergelijkbaar bod en die persoon stelde gelijk een tijd voor om het op te halen. Kijk, daar kan ik iets mee! Uiteindelijk reageerde de eerste persoon wel, maar toen was de lamp dus al weg. Toen ik hem de situatie uitlegde, was hij furieus! Ik had het hem toch beloofd? Mmmm… ik snap de teleurstelling; maar voor mij is een Marktplaats deal pas rond als het betaald is, toch?

Mensen die een veel te laag bod doen

Hier schreef ik al eerder over in mijn blog over ‘Marktplaats irritaties‘. Producten hebben vaak de waarde ‘wat een gek er voor geeft’, dus je kunt het altijd proberen om laag in te steken. Maar wat ik pas had! Ik wilde mijn oude laptop verkopen en had al een aantal biedingen gekregen, het hoogste bod was €200,–. Krijg ik een mailtje ‘voor €75,– kom ik hem vanmiddag halen!’ Ja, wat denk je zelf? Als ik een bod van €200,– heb, zou ik hem dan echt weg doen voor €75,–? Irritant!