Ieder jaar trekken wij lootjes en ieder jaar is het dezelfde discussie; vertellen wij wie we op het lootje hebben staan! De een vind het onzin om het geheim te houden; het is toch veel leuker als iedereen het gewoon weet! De ander vind het juist not-done om het te vertellen, dan is de lol eraf! Wat vind jij?

Moeilijk moeilijk

Onze oudste zit in groep 8 en heeft dit jaar voor de vierde keer lootjes getrokken. Hij vind dus dat het echt geheim moet blijven en hij zal het ook zeker niet verder vertellen! Hij had wel de pech dat niet iedereen het daar mee eens is. Het eerst jaar kwam hij er vrij snel achter wie hem had; wat hij dus niet had willen weten.
De jongste heeft dit jaar voor de tweede keer lootjes getrokken en hij vind het dus heeeel moeilijk dat hij niet weet wie hem heeft! Hij vind het niet erg om geheim te houden wie hij heeft… maar het liefst zou hij dus wel willen weten wie hem heeft! Op school hebben ze trouwens de afspraak dat je niet verder verteld wie je hebt, al houdt natuurlijk niet iedereen zich hieraan.

Geheim houden

Een paar jaar geleden was ik ook in de buurt van een groep 8, waar ze net lootjes hadden getrokken. Ze hadden de grootste schik met elkaar. Een jongen vertelde enthousiast tegen een vriendje dat hij heel beledigd had gedaan, en dat iedereen nu vast dacht dat hij een meisje had. Wat dus niet het geval was. Een meisje vertelde giechelend dat ze het lootje had van een jongen die ze heel leuk vind. Twee meisjes hadden het over de cadeaus die ze op het lijstje hadden gezet en weer een andere jongen ging er écht niets over loslaten; het was GEHEIM!!

Wat vind jij? Geheim houden of iedereen vertellen? Laat weten wat jij vind en we vinden het leuk als je jouw reactie onder deze post plaatst