Dit jaar is het voor het eerst; Sinterklaas met twee kids die niet geloven. De oudste gelooft al een paar jaar niet meer en deze zomer moest hij ook de jongste informeren. Oh, hij was niet blij! Inmiddels is hij over de schok en ziet hij ook wel wat voordelen. Zoals gewoon tegen mama kunnen zeggen wat je voor Sinterklaas wilt!

Het verlanglijstje

Dit jaar geen verlanglijstje dus voor de heren; je kunt nu tenslotte gewoon steeds tegen mama vertellen wat je wilt hebben. De wensen zijn divers; van een nieuwe telefoon of tablet, het nieuwe spelletje voor de Switch tot nieuwe potloden. Om te tekenen; want daar zijn ze gek op. Op tekenen dus he, niet op kleuren, want dat is voor kleuters. Ja, de wensen worden er niet kleiner op als ze groter worden. Ik moet dus maar eens hard gaan nadenken over de cadeaus die ze gaan krijgen.

Schoen zetten

Oh ja, en de schoen zetten, dat mag toch nog wel?? Ik denk het wel, al ga ik het wel proberen te minderen. Sowieso ben ik de laatste jaren wat zuiniger met schoencadeaus; het hoeft toch allemaal niet zo over de top. Dus wat kleine cadeaus en wat lekkers, dat komt altijd wel goed. Al kreeg ik wel van de jongste te horen dat die snoepjes bij het snoepgoed niet meer hoeven haha.

De intocht

De intocht, ja, dat blijft toch leuk! Ik vind het een leuke sfeer; hij komt ook vlak bij onze winkel aan. En ok, de jongens vinden het vooral leuk om snoepgoed bij de Pieten te halen; maar dat hoort er toch ook een beetje bij!?
PS, ga je ook naar de intocht? HEMA nodigt alle kinderen en hun (groot)ouders van harte uit om na de intocht naar de ‘Intocht Afterparty’ te komen in een HEMA filiaal bij hun in de buurt. Hier kan je lekker opwarmen met een gratis beker warme chocolademelk. De actie wordt gehouden in alle filialen van HEMA op de dag van de intocht in de desbetreffende plaats.

Pakjesavond

En dan pakjesavond; die jongens maken zich hier het meest zorgen over. Of dat toch nog wel doorgaat hihi. En natuurlijk wel. We twijfelen er nog wel over of wij ook lootjes gaan trekken; op zich wel leuk. Maar dan trouwens wel zonder surprises; want man man, hier heb ik een hekel aan!

Hoe vier jij sinterklaas met kinderen die niet meer geloven?