Over minder dan een maand is het zover; dan gaan wij op vakantie! Naar Wales om precies te zijn, we hebben er zo’n zin in. Zelf bereid ik onze kinderen graag goed voor op de vakantie en ik vertel je graag hoe ik dat doe!

Tip 1; YouTube

Het lijkt misschien een beetje raar maar onze voorbereidingen voor de vakantie beginnen bij YouTube! Ik heb gemerkt dat het voor de kinderen fijn is als ze een beetje weten waar ze aan toe zijn en de filmpjes op Youtube zorgen hiervoor. Ik heb filmpjes uitgezocht waar je het vakantiepark ziet, maar ook wat er in de omgeving te doen is. Meestal zijn dit Engelstalige filmpjes, maar dat vinden ze niet erg. Ze zien wat er is en dat is het belangrijkste. We kijken ook naar wat er te doen is in de omgeving en praten er samen over. Je merkt dat ze enthousiast worden

Tip 2; een boek kopen

Filmpjes zijn natuurlijk leuk, maar kijk ook eens of er boeken zijn! Ik zag bijvoorbeeld iets van ‘Jippie op reis’, ik denk dat dat goed aansluit.

Tip 3; bucketlist maken

Het leuke van je goed voorbereiden, is dat kinderen zelf kunnen aangeven wat ze willen doen in de vakantie. Laat ze een bucketlist maken die jullie kunnen afstrepen in de vakantie. Als ze zelf kunnen schrijven is dat natuurlijk leuk, maar anders kun je het misschien met plaatjes en korte woorden (die jij schrijft) doen. De bucketlist kan heel divers zijn, bijvoorbeeld; ‘een ijsje eten’, ‘een bommetje maken in het zwembad’, ‘met de trein naar die en die plaats’.

Tip 4; een aftelkalender maken

Het is leuk dat ze enthousiast worden, maar dan duurt het wachten natuurlijk ook heel erg lang! Maar daarom een aftelkalender; waarmee ze iedere dag een beetje dichterbij de vakantie komen!

Bereid jij de kinderen voor op de vakantie en zo ja, hoe?!