Het leven kan behoorlijk ingewikkeld zijn; dat weten wij allemaal. Maar soms kan het ook zo simpel zijn! Bijvoorbeeld met deze life hacks. Welke ken jij er al?

Life hacks

  1. Water, water, water. Nee, geen water bij te pittig eten. Snij een limoen door midden en zuig er even op. Weg is het branderige gevoel in je mond. Zorg dus dat je een limoen bij de hand hebt.
  2. Je kaas schaven is vervelend, vooral als je jonge kaas gebruikt. Stop het stuk kaas gewoon een half uurtje in de vriezer en je probleem is opgelost. Echt, het werkt!
  3. Gebruik je veel gember in je recepten en heb je moeite om het te ontvellen? Gebruik een lepel in plaats van een mesje. Het schilletje is er binnen no time vanaf.
  4. Heb je een hekel aan cadeaus inpakken? Zorg dat je cadeautasjes in huis hebt, minstens net zo feestelijk en een stuk makkelijker! Krijg je zelf een cadeau tasje? Bewaar hem goed; dan kun je hem de volgende keer gewoon weer gebruiken.
  5. Even checken of je messen wel scherp zijn, doe je met de hulp van een tomaatje. Pak een tomaat en laat de zwaartekracht haar werk doen. Snijdt het mes zonder problemen de helft van je tomaat dan is ‘ie scherp.
  6. Avocado snijden is soms wel een zooitje, snijd de vrucht daarom met schil. Zo gaat er niet veel vruchtvlees verloren. Als je trouwens echt makkelijk een avocado wilt snijden; dan heb je dit hulpmiddel nodig!!!
  7. Wij hadden het er al over zout om je eten naar the next level te tillen. Helpt dat ook niet? Dan is de combinatie azijn met citroen wel wat.
  8. Dat beetje wijn dat achterblijft in je fles, kun je in een ijsblokjesvorm gieten. Heb je maar een klein beetje nodig voor een recept, dan kun je het uit de vriezer halen.

Lees hier onze vorige trucjes om het leven makkelijker te maken! Heb jij ook nog van die handige tips?